Tel-Avivban szerepelt az Operettszínház a Menyasszonytánc című előadásával

Telt ház előtt adta elő a Budapesti Operettszínház a Menyasszonytánc című klezmer-musicaljét Tel-Avivban.

Forrás: MTI2019. 09. 13. 21:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előadást köszöntő beszédében Benkő Levente, Magyarország tel-avivi nagykövete elmondta, hogy az elmúlt fél évben, a magyar-izraeli diplomáciai kapcsolatok újrafelvételének 30. évfordulója alkalmából rendezett Magyar Kulturális Évad keretében már mintegy harmincezer izraeli vett részt a több tucat programon, melyek a klasszikus zenétől a népzenén és az operetten át a gasztronómiáig és a magyar filmhétig íveltek, valamint színházi, cirkuszi, irodalmi, és kortárs képzőművészeti élményt is nyújtottak a közönségnek. A rendezvénysorozat részeként mutatták be a klezmer-musicalt.

„A Menyasszonytánc olyan történeteket mesél el, melyekhez hasonlókat mindannyian hallottunk a családunkban, akik akár Magyarországon, akár az elcsatolt területeken, akár Izraelben élünk” – mondta el Kiss B. Attila, az Operettszínház főigazgatója az MTI tudósítójának.

„Nagyon szép és mély emberi történet, rengeteg humor és nagyszerű muzsika van benne. Nem lepett meg a siker, egyrészt mert kiváló, mélyen érintő és színes mű, másrészt mert már márciusban megtapasztaltam az izraeli közönség meleg fogadtatását, amikor egy operettgálát mutattunk be, ahol három előadáson tapsoltak a színháznak” – közölte.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.