Tiszteletadás Törőcsik Marinak

A ma hajnalban elhunyt Törőcsik Mari színművésznő portréja előtt helyezi el az emlékezés virágait Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár, Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója, valamint a teátrum társulatának tagjai ma délután 16 órától a Nemzeti Színházban. A kegyeletüket leróni kívánókat pedig 17 óra és 21 óra között várják a teátrum Hajóorrában felállított emlékhelyen.

Magyar Nemzet
2021. 04. 16. 15:20
null
Budapest, 2015. november 23. Törõcsik Mari színésznõ a 80. születésnapja alkalmából rendezett gálaest után tartott sajtótájékoztatón a Nemzeti Színházban 2015. november 23. A kétszeres Kossuth-díjas színmûvész, a nemzet színésze 1935. november 23-án született. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindazok, akik Törőcsik Marit, a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, háromszoros Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznőt, érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját szerették és tisztelték, akiket feledhetetlen színészi játékával elkápráztatott, akiknek mosolyt csalt az arcára, leróhatják kegyeletüket a Nemzeti Színház Hajóorrában felállított emlékhelyen a mai napon 17 órától 21 óráig – közölte lapunkkal a Nemzeti Színház. A továbbiakban pedig a hét minden napján 10 és 21 óra között. Törőcsik Mari kedvence a sárga rózsa volt, ezzel a virággal emlékezhetnek rá.

A megemlékezés szervezői arra kérik a tiszteletüket tevőket, hogy a Nemzeti Színház Hajóorrát a Soroksári út felől kijelölt útvonalon közelítsék meg. A járványhelyzetre való tekintettel kérik, fokozottan ügyeljenek a megfelelő távolságtartásra. Ha lerótták kegyeletüket, a tömeg elkerülése érdekében a Duna felőli oldalon, a Nemzeti Színház parkolójának irányába távozzanak.

A teátrum megemlékezést tart a művésznő tiszteletére, ennek időpontjáról a későbbiekben adnak tájékoztatást.

A művésznő lánya, Maár Teréz ezúton is szeretné megköszönni a Szombathelyi Markusovszky Kórház összes dolgozójának, illetve dr. Sámoczi Mariannának, hogy az elmúlt öt évben mindent megtettek Törőcsik Mari egészségéért.

A művésznő temetését kérésének megfelelően szűk családi körben tartják majd.

Az alábbi videóban Törőcsik Mari Nemzeti Színházbeli szerepeiből láthatnak válogatást, illetve Maár Gyula Ez csak színjáték című filmjéből nézhetnek meg egy részletet, amelynek zenéjét Selmeczy György szerezte.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.