Tizenhárom ország 23 előadása a MITEM-en

Tizenhárom országból 23 előadást láthat a VI. Madách Nemzetközi Színházi Találkozó (MITEM) közönsége április 11. és május 5. között a budapesti Nemzeti Színházban.

Forrás: MTI2019. 02. 05. 16:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára a rendezvénysorozat keddi budapesti sajtótájékoztatóján kiemelte: a MITEM Magyarország kulturális életének egyik legfontosabb csúcsteljesítménye az elmúlt fél évtizedben.

Kiemelte, hogy a MITEM ma már tényező az európai és a világ színházi rendezvényeinek palettáján, és vele együtt a magyar színjátszás is azzá vált. A MITEM ideje alatt Magyarországra figyel a színházi világ – mondta.

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója kiemelte: vannak visszatérő vendégeik, miközben két új ország, Kazahsztán és Portugália is bemutatkozik a találkozón. Mint mondta, a Nemzeti Színház több előadását, köztük Madách Imre Az ember tragédiája című művét is bemutatják a MITEM-en, amelynek mottója is egy Madách-idézet: „Őrjöngő röptünk, mondd, hová vezet?”

A találkozón Magyarország mellett tizenkét ország – Szerbia, Oroszország, Dánia, Ukrajna, Litvánia, Csehország, Németország, Portugália, Kazahsztán, Szlovákia, Franciaország és Svédország – színházai vesznek részt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.