Tusványoson egy a tábor!

Európa és Erdély jövője, a nemzeti összetartozás és a rendszerváltás lesz az idén harmincéves Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor kiemelt témája. A hagyományokhoz híven Orbán Viktor miniszterelnök az ötnapos rendezvény zárónapja előtt, július 27-én tartja meg előadását Tőkés Lászlóval, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnökével együtt, az előadásokat Németh Zsolt országgyűlési képviselő moderálja majd.

Magyar Nemzet
2019. 07. 10. 14:51
null
Ebben az évben is rengeteg fiatalt várnak az egyik legnépszerűbb határon túli rendezvényre Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) és a Kisebbségekért – Pro Minoritate alapítvány főszervezésében július 23–28. között megvalósuló Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor idei mottója „Egy a tábor!”. A jelmondatot abból kiindulva választották, hogy a szabadegyetemre a kezdetektől egy olyan közösség jár, amelynek tagjai egy tábort alkotnak, hasonló értékrendet követnek, és ezt egyre többen képviselik. Sándor Krisztinát, a rendezvény korábbi főszervezőjét, jelenlegi politikai programfelelősét idézve már nemcsak Erdélyben, hanem az egész Kárpát-medencében egy a tábor, így „ez a mottó nemcsak Tusványosról, hanem a nemzeti összetartozásról is szól”.

Az utóbbi években Tusványos hangsúlyosan a magyar–magyar párbeszéd helyszíne lett, ahová az egész Kárpát-medencéből, a magyar kormányzat részéről és a szomszédos országokból is várnak vendégeket.

A nyári szabadegyetem meghívottjai, akik között lesznek szlovák, horvát, szerb és román vendégek is, a legfontosabb közéleti és az erdélyi magyarságot leginkább foglalkoztató kérdésekről fognak előadásokat tartani. A vendégelőadók között lesz Zacher Gábor toxikológus és Barabási Albert László fizikus, hálózatkutató, aki legújabb könyvét is bemutatja.

Ebben az évben is rengeteg fiatalt várnak az egyik legnépszerűbb határon túli rendezvényre
Fotó: Havran Zoltán

Huszonhét programhelyszínen majdnem félszáz partnerszervezet segítségével zajlanak majd a rendezvények, esténként idén is nagyszabású koncertek lesznek, a fellépők között olyan ismert zenekarokkal, mint a Magashegyi Underground, a Quimby, Nagy Feró és a Beatrice, a Magna Cum Laude, az Anna and the Barbies és mások.

A részletes program és egyéb információk az esemény honlapján lesznek rövidesen elérhetők.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.