Új helyszínen rendezik meg az Őrzöm a lángot nevű nemzeti tábort

A püspökhatvani Pince Clubban tartják meg az Őrzöm a lángot tábort júliusban. Fellép a Historica és a felvidéki KerecseN rockzenekar is.

Magyar Nemzet
2021. 04. 20. 11:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Püspökhatvan már bejáratott helyszín, ahol az elmúlt években kialakítottunk egy bázist, alulról építkezve a telt házas koncertekig. Ez egy zenei és kulturális rendezvény, ahol lehetőség szerint teret kívánok adni az összes magyarlakta régió valamilyen formájú képviseletére, ezzel is erősítve nemzeti összetartozásunkat. Bízom benne, hogy a Tégy valami jót! kampány meghatározza az egész rendezvény hangulatát – mondta lapunknak Fábián Zoltán énekes, gitáros, az Őrzöm a lángot nevű nemzeti tábor főszervezője.

Az új terv szerint az Őrzöm a lángot zenei és kulturális tábort július 23–25-én tartják meg a püspökhatvani Pince Clubban (Püspökhatvan – Ifjúság utca 7.). Fellép a Historica, a felvidéki KerecseN zenekar ( énekesükkel készített interjúnkat itt olvashatja), a Crazy Granat, Fábián Zoltán húszéves jubileumi akusztikus koncertet, Hajni & Tomi pedig gyermekműsort tart. Előadást tart vagy fellép Thököly Vajk szilágysági költő, Szakács Árpád újságíró, könyvkiadó, Bagaméri László verselő, Tóth Zoltán felvidéki költő, Kincses János fafaragó és Pataki Tamás író, újságíró, lapunk munkatársa is.

Az állandó programok közt szerepel a Horka íjászai bemutatója, lesznek könyvbemutatók, borkóstolók, kerekasztal-beszélgetések, fafaragás, kézműves foglalkozások, népdaltanulás, kirándulás, sportolási lehetőségek, jurtakiállítás és különféle gyermekprogramok.

A tábor helyszíne Püspökhatvanban

Fábián Zoltán lapunknak adott interjújában, melyben részletesen beszélt a táborról, elmondta, hogy a rendezvény fontos eleme a lengyel–magyar barátság ápolása, ennek okán bizonyos tekintetben megjelenik a Báthory 450. emlékév is, továbbá szeretne bevonni olyan szervezeteket, mint például a péceli Wass Albert Társaság, a Patrióták vagy a Kárpát-Őr Alapítvány.

A tábor újdonságairól a Facebook-oldalukon lehet tájékozódni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.