Új időpontban kezdődik a Bartók-tavasz

A Bartók-tavasz nemzetközi művészeti hetek új időpontban, május 7. és 24. között ingyenes streamkoncertekkel, ősbemutatókkal, Európa neves hangversenytermeiből közvetített produkciókkal, online várja a közönséget.

Magyar Nemzet
2021. 04. 27. 14:03
Bartók Béla
Bartók Béla, a XX. század világhírű magyar zeneszerzője a zongoránál. A művész 1945. szeptember 26-án hunyt el New Yorkban. A felvétel készítésének pontos dátuma ismeretlen. MTI Fotó: Reprodukció Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Müpa számára az első pillanattól kezdve a művészek, munkatársak, nézők biztonsága és egészsége a legfontosabb, így a járványhelyzet várva várt javulását szem előtt tartva a Bartók-tavasz idén május 7-től 24-ig zajlik majd – jelentette ki Káel Csaba, a Bartók-tavasz nemzetközi művészeti heteket szervező Müpa vezérigazgatója.

A Bartók-tavasz nemzetközi művészeti hetek keretében olyan kiváló együttesek, szólisták, társulatok ingyenes produkcióiban gyönyörködhet a közönség, mint

Vaszilij Petrenko és a Royal Philharmonic Orchestra, John Eliot Gardiner és az English Baroque Soloists & Monteverdi Choir, az újraalakult Kelemen Kvartett, René Jacobs és a Kammerorchester Basel, a Makám, a Bagossy Brothers Company, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Szegedi Kortárs Balett, Charlie, az Aurevoir., a Pécsi Balett, Riccardo Chailly és a Filarmonica della Scala, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, Vashegyi György, az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus, Lajkó Félix és a Győri Balett.

Riccardo Chailly és a Filarmonica della Scala is részt vesz a Bartók-tavaszon.

A programsorozat online felületein keresztül nem csupán a hazai bemutatókat követheti bárki a világ bármely pontján, hanem a neves együttesek és világhírű karmesterek saját városukból, legendás európai hangversenytermekből köszöntik a közönséget.

A világhírű magyar zeneszerző, Bartók Béla születésének 140. évfordulóján kezdődő Bartók-tavasz nemzetközi művészeti hetek egyedülálló összművészeti eseménysorozat. A fesztiválprogramban bepillanthatunk Bartók lenyűgöző életművébe, ugyanakkor nemcsak a világhírű zeneszerző kompozícióit ismerhetjük meg, hanem sokkal inkább Bartók szellemiségét, kreativitását, alkotói szemléletét jelenítik meg számtalan műfajban a kortárs komolyzenétől kezdve a világzenén, dzsesszen, táncművészeten és képzőművészeten át a könnyűzenéig, a hazai és nemzetközi művészeti élet legjobbjainak alkotásain keresztül.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.