Új igazgató a bábszínház élén

Magyar Nemzet
2019. 11. 29. 7:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapest Bábszínház éléről huszonöt év után távozik Meczner János, akit a jelenlegi igazgatóhelyettes, Ellinger Edina bábművész-rendező vált. Ellinger Edina a Kolibri Színház bábszínészképző stúdiójában tanult, ezt követően vették fel a Színház- és Filmművészeti Egyetem színész szakának bábszínész tagozatára, ahol 2004-ben végzett Meczner János növendékeként. Szakmai gyakorlatát is a Budapest Bábszínházban töltötte, diplomájának megszerzése óta a társulat tagja. A Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára, 2018-ban DLA-fokozatot szerzett az intézmény doktori iskolájában.

Tegnap három intézmény, az Örkény Színház, a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház és a Budapest Bábszínház sorsáról döntött a fővárosi önkormányzat. Az Örkény Színházat továbbra is Mácsai Pál vezeti, és posztján marad a Kolibri Színház alapító-igazgatója, Novák János Jászai Mari-díjas csellista, zeneszerző és rendező is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.