Újabb nemzetközi díjat nyert a Concerto Budapest

A 10. Lovie Awards eseményvideó főkategória bronz Lovie Awardjának és egyben a nemzetközi közönségszavazás nyertese a Concerto Budapest és Keller András Szabó Stein Imre által rendezett koncertfilmje lett.

Magyar Nemzet
2020. 11. 19. 20:35
null
Fotó: [email protected]
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A komoly presztízzsel bíró bronz Lovie Awardot és a közönségdíjat a film rendezője, Szabó Stein Imre vehette át a Londonból közvetített virtuális díjátadón, ahol 2020 legjobb európai digitális alkotásait díjazták és ünnepelték.

Szabó Stein Imre, a film rendezője
Fotó: Concerto Budapest

A Szabó Stein Imre rendezte, Keller András, Gidon Kremer, a Kremerata Baltica és a Concerto Budapest főszereplésével készült koncertfilm a Video: Events & Live Broadcasts, magyarul az Esemény és élő közvetítés filmek kategóriájában nyert, amelyet a nemzetközi zsűri a Bronz Lovie díjjal jutalmazott. A kétórás különleges koncertfilm egyúttal a nemzetközi közönségszavazás győztese, a People's Lovie Award díj nyertese is lett.

Keller András karmester

A Concerto Budapest filmjét a világ harminc országából érkező ezer pályamű közül választotta be a kategória döntőjébe a londoni székhelyű, a legjelentősebb európai internetes tartalmakat mustráló verseny, a Lovie Awards zsűrije. A Concerto Budapest az ez évi nyertesek klubjában a CNN, a Gorillas, a Vogue, a Nature magazin, a Shell, a Spotify, a The Guardian, az MTV és a Sotheby's társaságában foglal helyet. A zsűri tagjait a rangos International Academy of Digital Arts and Sciences (IADAS), a verseny szervezője jelöli ki. Idén többek között az énekes-dalszerző Imogen Heap, Dan Howell (danisnotonfire), az író-színész Stephen Fry, Vic Hayes („a wifi atyja”), Robin Chase (Buzzcar alapító), Alexander Ljung, a Soundcloud alapítója, valamint Corinne Vigreux (TomTom alapító) voltak a tagjai.

A díjazás azért is rendkívüli, mert a film egy hónapja nyerte el a Nemzetközi Velencei Tévéfesztivál Arany Oroszlán fődíját az előadó művészeti filmek kategóriában.

A film a Concerto Budapest és Kremerata Baltica rendkívüli együttműködésében létrehozott, 2019. december 4-én a Müpában rendezett koncertjéből készült. A koncertfilmet, a MEZZO TV külön engedélyével, mintegy kétszázhúszezer magyar néző is megtekintette az interneten, mielőtt a legjelentősebb nemzetközi zenei TV, a MEZZO TV műsorára tűzte. A film producerei Szabó Stein Imre, Dr. Edvi Péter és Keller Annie voltak.

További részletek a verseny honlapján találhatók.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.