Újabb öt esztendeig Őze Áron igazgatja a dunaújvárosi színházat

Az eddigi direktor, Őze Áron Jászai Mari-díjas színművész vezetheti tovább a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házát.

Magyar Nemzet
2021. 03. 17. 13:27
null
Őze Áron Fotó: Bartók Színház
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza vezetői pályázatára két pályamű érkezett: Őze Ároné és Ragány Misáé. A pályázatokat kilencfős szakmai bizottság bírálta el. A bizottság nem nyilvános ülését március 3-án tartotta. A kormányrendelet alapján a szakmai bizottság minden pályázatról külön szavaz, és több pályázatot is támogathat. A bizottság titkos szavazásán Ragány Misa öt, Őze Áron szintén öt szavazatot kapott. A szakmai bizottság tehát mindkét pályázatot támogatta.

A kinevezési jogkör gyakorlója Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése, a veszélyhelyzet miatt ugyanakkor a közgyűlés jogköreit a polgármester gyakorolja. Pintér Tamás a szakmai bizottság ülése után a közgyűlés tagjait véleményezésre kérte fel, a képviselő-testület pedig egyhangúlag Őze Áron pályázatát támogatta.

Fotó: Bartók Színház

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.