Ülök a fotelben, nézem a tévét

Valahogy a szadesz-csontváz Horn Gábor kiesett a szekrényből, s azóta kísértetként járja be a hazai televíziókat és független közvélemény-kutató álöltözetben hajtogatja: a bevándorlásnak semmi köze az Európát rettegésben tartó terrorizmushoz.

2020. 11. 10. 13:40
null
Forrás: Yotube (képernyőfotó)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közvélemény-kutató cég vezetőjének éleslátását őrzi a politikai emlékezet, amint az MSZP–SZDSZ koalíciós egyeztetésért felelős államtitkáraként, a 2008-as, vizitdíjról szóló népszavazás eredményvárójában sommás véleményt fogalmazott meg, a megannyi, rakás szerencsétlenségként, Gyurcsány mögött állókról, Veres Jánosról és a többi kormánytagról. Ekképpen: „kemény ez a csapat, kemény”. Kóka, szadi elnök úr, bár látta a Hír TV kameráját, csak mosolygott, ám nem taszította oldalba kollégáját, aki a folytatásban a magyar balliberális politikatörténet egyik legnagyobb bemondását tette: „Nem azt mondták, Feri, hanem, hogy menj a…”

Másnap elhatárolódott attól, amit mondott.

Miért e múltidézés, azon túl, hogy jólesik újra és újra megnézni a leleplező felvételt? Nos, mert az efféle függetleneket rendszeresen utoléri független múltjuk.

Mint a Hír TV Csörte című vitaműsorában, még a migráns… Bocsánat, menekültmosdatás előtt, (október 23-a közelsége okán) egy röpke Fletó mosdatás keretében, Horn Gábor kifejtette: nem Gyurcsány parancsára indult meg a 2006-os véres rendőrattak, a miniszterelnök azonban politikailag kihasználta a helyzetet. Lánczi Tamás politológus, ekkor megérdeklődte a felemlegetettkor (is) „független” SZDSZ-es politikustól: „mindezek ellenére te miért szavaztál bizalmat Gyurcsánynak?”

A Heti TV Pirkadat címet viselő reggeli adásában Horn igyekezett „nagyon kedvesen és tanárosan” kioktatni Deák Dánielt, amit a politológus lenéző stílusnak érzékelt, ezért kikért magának. (A független közvélemény-kutató magatartásban, beszédstílusban viszi tovább a független szadesz elnök, Pető Iván mindenkit lenéző, megvető mosolyát.) A közjáték után aztán következhetett kedvelt témája, amellyel öt éve haknizza körbe a honi sajtót, s amelyben függetlenül a valóságtól állítja: a bevándorlásnak semmi köze az Európát megfélemlítő terrorizmushoz.

Ennek szellemében, a bécsi terror másnapján is kötötte az ebet a karóhoz, hogy Bécs még mindig a legélhetőbb város, amely címnek semmi köze a muzulmán terrorista elkövette gyilkossághoz, vagy a Deák Dániel emlegette migránsáradathoz. E ponton a műsorvezető, Breuer Péter kétkedésének adott hangot: mondván, ő tudja olvasni a saríákat.

Eztán a függetlenül liberális Horn Gábor, már újfent a Csörtében, Sebastian Kurzot idézte, hogy nem két világvallás küzdelme zajlik, hanem gazemberek támadtak rá a demokráciára „nem a keresztény emberek, nem a keresztény Európa elleni támadás… Ami Bécsben történt annak, nincsen köze, semmilyen formában a bevándorlás problémájához.” Nem maradt el a kötelező Orbánozás sem: „amit Orbán Viktor mond, az iszonyatosan veszélyes, gyűlöletkeltő világot hoz létre Magyarországon”.

Lássuk hát! Szent Pál apostol így ír a korintusiaknak első levelében: „Mert mi Isten munkatársai vagyunk, ti pedig Isten szántóföldje, Isten épülete vagytok.” (1kor 3,9)

Mohamed próféta pedig így a Koránban: „Az asszonyaitok szántóföld nektek. Menjetek a szántóföldre, ahogyan csak akartok!” (Korán 2:282)

Ilyen hát, a valóságtól független liberalizmus! A Korán tanítását elfogadva, a női jogok fölé helyezi egy agresszív vallási kisebbség alantas nemi vágyát. Ja, persze, minden kisebbséget a többség fölé! Az ám a nem gyűlöletkeltő világ. Maga a földi béke.

A Horn Gábor-i gondolatmenet szerint ugyan nem a béke vallásának szellemében, furcsa mód mégis Allah nevében vágják le keresztények fejét. A béke vallása ellenben ezt tanítja: „akik nem hisznek Allah jeleiben, azoknak szigorú kínzás jár.” (Korán 3:4)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.