Út a zenéhez – Beszélgetős műsor indul a Klasszik Rádióban

Az Óbudai Danubia Zenekar tagjainak régóta közös álma összehozni az embereket, akik térben, korban, világnézetben távol állnak egymástól, ám összeköti őket egy közös szenvedély, a zene iránti rajongásuk. Ezért hozták létre az Út a zenéhez programot, amelynek következő állomása egy beszélgetős műsor a Klasszik Rádióban. A március 9-től hetente két alkalommal jelentkező adásokban a zenekar művészeti vezetőjével, Hámori Máté karmesterrel Horváth Gergely műsorvezető beszélget.

Magyar Nemzet
2021. 03. 08. 23:00
null
20200827 MN Budapest Óbudai Danubia Zenekar, Hámori Máté karmester Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hazánk egyik vezető szimfonikus zenekara az Óbudai Danubia Zenekar. A több mint huszonöt éves múltra visszatekintő együttes a legfontosabb itthoni koncerttermeken kívül rendszeresen fellép Európa jelentős fesztiváljain. Különleges programösszeállításai, ifjúsági, illetve szociális projektjei nyomán az egyik legkarakteresebb művészeti együttessé vált az elmúlt években. Művészeti profiljuk meghatározó eleme a műfaji kísérletezés, a XX. századi és kortárs művek műsorra tűzése és az erőteljes online jelenlét.

Az Út a zenéhez programot azért hozták létre, hogy minél több emberhez eljuthasson üzenetük: a zene örömhíre. A program része honlapjuk, ahol hangulatok szerint kereshető, pár másodperces zenerészletek ugyanúgy megtalálhatók, mint családi és ifjúsági előadások, teljes koncertek, vagy élő közvetítések. A több száz videó egy egyszerű regisztráció, illetve előfizetés után válik elérhetővé, ezáltal bárki számára utat nyitva a zene és önmaga jobb megismerése felé.

Az Út a zenéhez programot azért hozták létre, hogy minél több emberhez eljuthasson üzenetük: a zene örömhíre
Fotó: utazenehez.hu

A lapunkhoz eljuttatott közlemény szerint a zenekar missziójának egy újabb útja a Klasszik Rádióhoz vezet, ahol március 9-től hetente két alkalommal, kedden és pénteken reggel 8 óra 12 perctől a zenekar művészeti vezetőjével, Hámori Máté karmesterrel beszélget Horváth Gergely műsorvezető. Hámori Máté 2013 óta vezeti az együttest, a legtöbb magyar zenekart vezényli és az Operaház állandó karmestere. Küldetésének tekinti a zenei utánpótlásnevelést és a gyerekek művészeti beavatását. Izgalmas repertoárt alakítottak ki, sok olyan művel, amelyeket idehaza csak az Óbudai Danubia Zenekar játszik, többek között Sosztakovics IV. szimfóniájának itthoni bemutatóját is az együttes előadásában hallhatta a közönség tavaly. Hámori Máté munkájáért Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben, Liszt Ferenc-díjban és Óbuda Kultúrájáért Díjban részesült.

Az Óbudai Danubia Zenekar művészeti vezetője, Hámori Máté karmester
Fotó: Mirkó István

Az egyes adások témáit az Út a zenéhez weboldal kategóriái, hangulatai közül választják ki, így szó lesz egyebek mellett Csúcsokról, Démonokról, Fényről, Kalandról és Más-világról is. A műsort este 20 és 21 óra között, valamint másnap rövidítve is megismétlik a reggeli idősávban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.