Vajon mit szól ehhez Brüsszel? Püspökhatvanban koncertezik a KerecseN

KerecseN-koncerttel kezdődik július 23-án, péntek este Püspökhatvanban az Őrzöm a lángot tábor. A következő napon fellép a Historica, a Végvár és Fábián Zoltán is.

Pataki Tamás
2021. 07. 17. 14:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ki ne ismerné a komáromi KerecseN zenekar egyik tréfás, de ha jobban belegondolunk, fele sem annyira tréfás dalát, a Vajon mit szól ehhez Brüsszelt?

Ha mégsem, akkor csak a két kezdősorát idézem fel:

„Magyarul beszélek, a bőröm is fehér, vajon mit szól ehhez Brüsszel?/ A feleségem nő, ez nagyon merész, vajon mit szól ehhez Brüsszel?”

A dal 2017-ben jelent meg, és azóta még időszerűbb lett. A történelem már csak ilyen. De nem egydalos zenekar a KerecseN, aki szereti a motoros, bőrdzsekis, turultetkós, kemény legényes életérzést, merthogy van ilyen, az a KerecseNnel megtalálja a számítását.

A zenekar július 23-án, pénteken lép fel az Őrzöm a lángot tábor első napján a püspökhatvani Pince Clubban.

a KerecseN énekese, gitárosa egy interjúban azt nyilatkozta, hogy ő csak tényeket közölt: magyarul beszél, a bőre fehér. De már az első két sor kiverte a biztosítékot az erre érzékeny, „toleráns” valóságszkeptikusoknál. Noha sokszor kritizálják a túlérzékeny, liberális propagandával telekürtölt modern világot, Varga Zsolt nem tartja magát lázadónak, hacsak a „hülyeség elleni lázadás” nem számít annak.

– Egyébként a normalitás híve vagyok. Rend a lelke mindennek, hiába próbál az ember bármilyen hülyeséget kitalálni, a rend előbb-utóbb úgyis helyrebillen.

Az anya nő, az apa férfi. De ha valaki lámpabúra vagy biliárdgolyó akar lenni, az nem fog működni hosszú távon.

Ezek a próbálkozások nem új keletűek, már a nagy francia – ahogy én nevezem – „elsötétülés” idején előbújtak a liberális csírák, hogy a hierarchikus rendet eltöröljék – mondta az énekes.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.