Vasárnap este mutatják be A halál népbiztosa című Stefka István filmet + galéria

Vasárnap este 21.20-kor mutatja be a Duna TV Stefka István filmjét, A halál népbiztosát. Az alkotás eddig soha nem látott részletességgel, történelmi hitelességgel, mégis a mai kor emberét is megérintve mutatja be a vérengző Szamuely Tibor sorsán keresztül a Tanácsköztársaság 133 napjának történetét – írja a Nullahategy.hu.

Forrás: nullahategy.hu.2021. 03. 20. 9:02
null
fotó: Hatlaczki Balázs Fotó: HATLACZKI Balazs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vörös terror kitörésének 102. évfordulóján, vasárnap este 21.20-kor mutatja be a Duna TV Stefka István és Csurka Dóra A halál népbiztosa című látványos kreatív dokumentumfilmjét, ami a véreskezű népbiztos, Szamuely Tibor életéről és gaztetteiről szól. A filmben Szamuelyt Resetár Dániel, feleségét Réti Nóra, Lenint pedig Ambrózy Áron alakítja.

A dokumentum- játékfilmben archív fényképek, plakátok, és filmfelvételek teszik hitelessé a történetet. Ehhez párosul a kiváló színészi játék, valamint olyan játékfilmes elemek, amelyek jobban befogadhatóbbá, valóságosabbá teszik a nézők számára a 100 éve történt eseményeket. A forgatás kulisszatitkaiba a Pesti TV-n futó 061 című műsor stábja kukkantott be korábban, amelyet alább láthatnak:

Hivatalos trailer:

Szereplők: Resetár Dániel-Szamuely, Réti Nóra-Szamuely felesége, Szilágyi Jolán, Sorbán Csaba-Kun Béla, Ambózy Áron-Lenin

Executive producer: Huth Gergely

Producer: Stefka István

Operatőr: Győry Márk

Forgatókönyvíró: Csurka Dóra

Játékfilmes rendező: Holicska Ádám

Készítette: Lakatos- Szabó Fruzsina, Hatlaczki Balázs és Gacsal Zsolt

Fotók: Hatlaczki Balázs

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Hatlaczki Balázs

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.