Vasárnapig tart a budapesti Bach-hét

Fontos, hogy az a szellemi erő, amelyet Bach művészete képvisel, megszólaljon és állandóan jelen legyen a magyar főváros életében – vallja a ma kezdődő 30. Budapesti Bach-hét művészeti vezetője.

Magyar Nemzet
2019. 06. 03. 10:57
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fontos, hogy az a szellemi erő, amelyet Bach művészete képvisel, megszólaljon és állandóan jelen legyen a magyar főváros életében – vallja Kamp Salamon karnagy, a ma kezdődő 30. Budapesti Bach-hét művészeti vezetője. A barokk mester zenei örökségének ápolását és az életmű teljességét céljául kitűző, vasárnapig tartó ingyenes hangversenyeknek a Deák téri evangélikus templom ad otthont.

A Magyar Bach Társaság és a Pesti Evangélikus Egyházközség legjelentősebb rendezvénysorozatát minden év júniusának első hetében rendezik, a programban rendszeresen szerepel orgona-, szóló-, kamara-, oratórium- és zenekari est. Az idei rendezvényt a h-moll mise nyitja és zárja, közötte pedig a különböző estek várják a közönséget. A Bach munkáját jellemző kereteket megtartva a zeneszámok között rövid igehirdetés hangzik el.

A h-moll misét ma és vasárnap Zemlényi Eszter szoprán (képünkön), Németh Judit alt, Megyesi Zoltán tenor, Jekl László basszus, Dobozy Borbála csembalóművész, Mekis Péter orgonaművész, a Lutheránia Énekkar, a Budapesti Vonósok Kamarazenekar (művészeti vezető Botvay Károly, koncertmester Pilz János) adja elő Kamp Salamon vezényletével. Holnap Kálmán Attila (Leonberg, Németország) orgonaestjét hallhatja a közönség, szerdán Ittzés Gergely fuvolaművész és Finta Gergely orgonaművész ad kamaraestet, a június 6-i hegedűesten az a-moll és a C-dúr szólószonáta hangzik el Ábrahám Márta előadásában. Christoph Bossert (Németország) orgonaestjét követően Dobozy Borbála és Elek Szilvia csembalóművészek, valamint az Aura Musicale kamarahangversenye várja az érdeklődőket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.