Vasárnapig tart a dunakeszi Fissz Feszt

Hangulatos és nagy sikerű programsorozattal kezdődött múlt pénteken Dunakeszin az idei Fiatalok Szabadtéri Színpada, vagyis a Fissz Feszt. Az augusztus 8-ig tartó családi fesztivál szervezői ezúttal is változatos kínálattal várják a város szabadstrandjára a szórakozni, kikapcsolódni vágyókat.

Munkatársunktól
2021. 08. 04. 7:30
null
A megnyitón közreműködött a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar Farkas Pál vezényletével Fotó: Kovács Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Könnyűzenei és jazzestekkel, izgalmas táncművészeti és színházi előadásokkal, érdekes gyermek- és ifjúsági programokkal, tehetségkutatóval, valamint stand-up comedyvel és talkshow-kkal csábítják a strandolókat a színpad elé. De van a programban rendhagyó irodalomóra, fiatal írók és költők könyveinek bemutatója, nyilvános hitvita, pop-up kiállítás, sport- és fitneszrendezvény is. Szabados Zsuzsi előadásában Egy asszony két vétkecskéje címmel székely népmeséket is hallgathatnak a fesztiválozók. A fentieken túl szintén izgalmas programnak ígérkezik a városhoz kötődő táncosok, énekesek, zenészek, valamint a legifjabb tehetségek előadásai, mint ahogyan a számos egész napos családi rendezvény is.

A megnyitón közreműködött a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar Farkas Pál vezényletével
Fotó: Kovács Zsolt

A második alkalommal megrendezett fesztivál célja többek között a helyi közösség tehetséges, fiatal művészpalántáinak felkutatása, bemutatása és az értékteremtés. Az idei Fissz Fesztet a nemrégiben elhunyt Jankovics Marcell Kossuth-díjas rajzfilmrendező, a Nemzet Művésze emlékének ajánlják. Fesztiválpólókat készítenek, amelyeken az Oscar-díjra jelölt Sisyphus rajza látható. A látogatók a pólókat az alapáron túl, általuk meghatározott, úgynevezett támogatói összeggel is megvásárolhatják majd. A szervezők a teljes bevétellel a pandémiás időszak miatt nehéz helyzetbe került művészeket támogatják.

A fesztivál alapítója és művészeti vezetője Gaál Attila Csaba színművész, rendező, művészeti tanácsadója Oláh Zsolt színházi elemző, városi védnöke Dióssi Csaba polgármester, védnökei Esztergályos Cecília és Koncz Gábor Kossuth-díjas színművészek.

Gaál Attila Csaba színművész, a fesztivál művészeti vezetője a megnyitón
Fotó: Kovács Zsolt

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.