Vasárnaptól forog a Korai menyegző

Vasárnap kezdik a Korai menyegző című játékfilm forgatását a Csiky Gergely Színházban. A Nemzeti Filmintézet színházak és filmesek közötti együttműködésére kiírt pályázatán támogatást nyert sokszereplős alkotás a kaposvári teátrum és a Blue Duck Arts koprodukciójában, a színház azonos című előadása alapján készül.

Magyar Nemzet
2021. 02. 24. 15:30
null
Csiky Gergely Színház épülete Forrás: Csiky Gergely Színház
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Csiky Gergely Színház 2019-ben mutatta be a Korai menyegző című nagy sikerű előadását, amelynek története siratómenyegző nevű régi, különleges és egyik legszebb népszokásunkra épül: a nők a hajadonon elhunyt lányokat mint menyasszonyokat „férjhez adták a halálhoz”. A kilencszereplős színmű – Berecz András gyűjteményének felhasználásával – egy magyar család életéről szól. A filmben a színház harmincnégy színművésze kap nagyobb szerepet, a statiszták egy részét pedig többek között a társulathoz hűséges kaposvári nézők közül választják ki.

Forrás: Csiky Gergely Színház

A színdarab alaptörténetére épülő forgatókönyv rekordidő, vagyis három hónap alatt készült el, a nyolcvanas évekbeli roadmovie jeleneteit a somogyi megyeszékhelyen és környékbeli helyszíneken rögzítik. A filmet műsorra tűzi majd az MTVA is. Fülöp Péter, a színház igazgatója korábban elmondta: céljuk, hogy a Korai menyegző a televíziós, online bemutatón túl a mozikban is látható legyen. Roskó Péter, a Blue Duck Arts társtulajdonosa a film producere, Fülöp Péter, a Csiky Gergely Színház igazgatója a koproducere, rendezői pedig Olt Tamás művészeti igazgató, aki a színházi produkciót is írta és színpadra állította, valamint Vékes Csaba színművész, forgatókönyvíró, filmrendező.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.