Véget ért a Snétberger központ nyári kurzusa

Magyar Nemzet
2019. 08. 03. 16:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Koncerttel fejeződött be a Snétberger Zenei Tehetség Központ nyári kurzusa csütörtök este Felsőörsön. A hangversenyen a programban részt vevő diákok léptek fel, a színpadon csatlakozott hozzájuk a központot alapító Snétberger Ferenc Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas, szintó származású gitárművész is, akinek a pedagógiai modelljét és módszertanát követi a program.

A Snétberger központ nyári kurzusát lezáró hangverseny révén a diá­kok a színpadon való szereplésben is gyakorlatra tehetnek szert, és bemutathatják tudásukat, hitelesen képviselve a központ mottóját: „A zene felemel.” Az idei, immár kilencedik koncerten gitáros, szaxofonos, énekes előadások, dzsesszformációk és klasszikus zenét játszó fiatalok is felléptek.

– Az, hogy a növendékeink hátrányos helyzetűek, nem jelenti azt, hogy ne lennének olyan okosak, mint más fiatalok. Rendkívül tehetségesek ezek a gyerekek, akiknél arra építünk, amit otthonról hoznak magukkal, hiszen nyolcvan százalékuk zenészcsaládból származik – mondta lapunknak Snétberger Ferenc.

Minden évfolyamban mintegy hatvan, 10–22 éves, különlegesen tehetséges, de hátrányos helyzetű, többségé­ben roma diák fejlesztheti zenei tudását. A három hónapon keresztül zajló programban bentlakásos, intenzív zenei képzést adó kurzusokon vesznek részt a kiválasztott tehetségek, akiket egyéni fejlesztési terv segítségével képeznek kiváló művész tanárok.

– Figyeljük a diákjaink fejlődését és pályáját, és nagyon örülünk, amikor sikereket érnek el, és felveszik őket konzervatóriumba vagy a Zeneakadémiá­ra. Vannak olyan gyerekek, akik nálunk tanultak, és azóta is rendszeresen játszom velük, nagy sikereket értünk el – nyilatkozta büszkén a központ névadója.

A Snétberger központ anyagi hátterét a Nemzeti tehetség program biztosítja, amelynek részeként a diákok számos ösztöndíjat és hangszervásárlási lehetőséget kaptak az elmúlt időszakban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.