Véget ért a Vörösmarty-versünnep, kihirdették a győzteseket

Március 5-én lezajlott a Vörösmarty-versünnep döntője. A Vörösmarty-emlékév kiemelt kezdeményezése volt a szavalóverseny, amelyre nagy számban, még az országhatárokon túlról is jelentkeztek a lelkes versmondók. A döntőnek a kápolnásnyéki Halász-kastély adott otthont, ahol a hattagú zsűri értékelte a továbbra is online térben, élő kapcsolásban elhangzott szavalatokat, és nehezen bár, de eredményt is hirdetett.

Magyar Nemzet
2021. 03. 05. 19:00
null
Barabás Miklós portréja a Szózat költőjéről Forrás: Wikipédia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A döntő résztvevőit L. Simon László országgyűlési képviselő, a zsűri elnöke köszöntötte. A különleges eseményen kitüntető oklevelet vehetett át a kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium igazgatója, Valkai Lénárd, ebből az intézményből nevezett ugyanis a legtöbb diák a versenyre. A döntő alkalmával adták át a zsűri által alapított és odaítélt Csongor- és Tünde-díjakat Kopcsa Biankának és Faller Marcellnek az elődöntőre beküldött elbűvölő versmondásukért.

A döntő során két alkalommal mutathatták meg tehetségüket az ifjú versmondók: először a kötelező (Hymnus és A vén cigány), majd a szabadon választott Vörösmarty-költeményt kellett elmondaniuk. Technikai szempontból is tökéletesen sikerült a lebonyolítás. A zsűrinek ismét igen nehéz feladata volt: a fiatalok nagyon komolyan vették a felkészülést, megható és felemelő pillanatokat élhetett át a hallgatóság. A fiatalok mindent megtettek annak érdekében, hogy előadásuk minden szempontból kitűnő legyen. A szervezők éppen ezért a döntő szerkesztett felvételét nyilvánossá teszik a Vörösmarty-emlékév médiafelületein, ahogy a döntő eredményét is.

A zsűri döntése alapján a következő végeredmény született: a 6–12 éves korcsoport 1. helyezettje Gajdos Márta, 2. Papp Imling Dorottya Sára, 3. Bíró Dóra, a 13–18 évesek közt 1. helyen végzett: Baranyi Liána, 2. Csengey Márton, 3. Lapos Imola.

Barabás Miklós portréja a Szózat költőjéről
Fotó: Wikipédia

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.