Végre kiderülhet, hová hajtott Jesse Pinkman

El Camino: A Breaking Bad Movie címmel film készült Jesse Pinkmanről, a Breaking Bad (Totál szívás), minden idők egyik legnépszerűbb tévésorozatának életben maradt főszereplőjéről.

Pataki Tamás
2019. 08. 26. 13:18
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

El Camino: A Breaking Bad Movie címmel film készült Jesse Pinkmanről, a Breaking Bad (Totál szívás), minden idők egyik legnépszerűbb tévésorozatának életben maradt főszereplőjéről. A filmet már ez év október 11-én látni lehet a ­Netflix streamszolgáltató oldalán. A ­2008–2013 között műsoron levő sorozat többek között azért maradt emlékezetes, mert a készítők pontosan tudták, hogy mikor kell abbahagy­niuk a történetét. Az utolsó, Felina című záróepizódját a kritikusok is a tévétörténelem egyik legjobbjának tartják, mivel azt nyújtotta, amire a Trónok harca nem volt képes: a sorozathoz és a főszereplőkhöz méltó, korrekt befejezést.

Ha netalán nem ismernék, a Breaking Bad egy Walter White (Bryan Cranston) nevű középiskolai kémiatanárról szól, aki már a legelső epizódban felfedezi, hogy tüdőrákos. Mivel nem szeretné pénz nélkül hagyni a családját, kétségbeesé­sében felkeresi az egyik volt diákját, Jesse Pinkmant (Aaron Paul), aki drogkészítőként tevékenykedik, és rábeszéli, hogy „süssenek” együtt metamfetamint. Ám a sorozat folyamán az egykori kémiatanár Új-Mexikó legnagyobb drogbárójává küzdi fel magát. Persze ez önmagában nem volna feltétlenül érdekes, a sorozat ereje abban rejlett, hogy mindvégig erkölcsi és társadalmi kérdéseket feszegetett, ráadásul elég eredeti módon.

Walter White meghalt a sorozat végén, amikor egy szélsőséges szervezet börtönéből kiszabadította a partnerét, Jesse Pinkmant. Ez utóbbi akkor egy Chevrolet El Caminóban ült, és sírva, üvöltve belehajtott a vakvilágba.

Az El Camino: A Breaking Bad Movie egyperces előzetese egy nagyon sötét hangulatú, feszült filmet ígér, lényegében olyant, amilyen a sorozat volt. Ám arról, hogy pontosan miről szól a film, nem sokat árult el a ­Netflix, csak annyit: „A drámai menekülése után, ­Jesse Pinkmannak meg kell békülnie a múltjával, hogy egyfajta jövőt kovácsolhasson magának.” Az is érdekes, hogy a filmet lényegében titokban – álcímmel – forgatták, ezért a nyilvánosság már csak az elkészülte után értesült róla. Az viszont megnyugtató, hogy a film forgatókönyvírója és rendezője az a Vince Gilligan, aki a Breaking Badet megálmodta és kitalálta. Aaron Paul egy interjúban elmondta, hogy semmit sem árulhat el a film részleteiről, de abban biztos, hogy a nézők nagyon elégedettek lesznek azzal, amit látnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.