Végzetes szerelmek, találkozások az Oroszlános udvarban

Két zeneszerző-géniusz előtt tiszteleg az idei Budavári Palotakoncertek.

Magyar Nemzet
2020. 07. 28. 21:50
null
Fotó: Budavári Palotakoncertek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Találkozások címmel rendezik meg a Budavári palotakoncertek gálaműsorát augusztus 8-án este fél 9-kor az Oroszlános udvarban. Az idei program végzetes, sorsszerű szerelmekről, találkozásokról, emberi viszonyokról és a konfliktusok feloldásáról szól ellenállhatatlan melódiák kíséretében. A gálaműsor két zeneszerző-géniusz előtt tiszteleg: a 150 éve született Lehár Ferenc és a hatvan éve elhunyt Huszka Jenő örökzöld dallamait idézik fel az előadók. Találkozás lesz ez a gála a történelmi időben is, hiszen Huszka is, Lehár is ugyanabban az évben találkozott a sikerrel: az 1902-es év volt mindkettőjük számára a kiugrás éve. Lehár a Theater an der Wienben aratott elsöprő sikert a Bécsi asszonyokkal, Huszka Jenő pedig a Blaha Lujza téri Népszínházban (a későbbi Nemzeti Színházban) indította útjára a magyar operettet, a műfaj első, teljes pompájában tündöklő magyar sikerével, a Bob herceggel.

Fotó: Gordon Eszter

A gálaműsor gerincét a két korszakos jelentőségű komponista jól ismert és újra felfedezésre váró dalai alkotják, természetesen idén is a Budapesti Operettszínház sztárszólistái előadásában; fellép Fischl Mónika, Bordás Barbara, Lukács Anita, Lévai Enikő, Kiss Diána, Kalocsai Zsuzsa, Szendy Szilvi, Bojtos Luca, Oszvald Marika, Dolhai Attila, Homonnay Zsolt, Vadász Zsolt, Ninh Duc Hoang Long, Dénes Viktor, Laki Péter, valamint két kolozsvári vendég művész, Hary Judit és Fülöp Márton. Az Operettszínház 80 tagú zenekarát a dalszínház zenei vezetője, Pfeiffer Gyula vezényli, az est rendezője pedig Bori Tamás lesz. Fellép az Operett énekkara és 16 fős balettkara is.

Fotó: Gordon Eszter

A gálaműsorban bemutatkozik a Budavári palotakoncert közönsége előtt a virtuóz technikájú Jávorkai Brothers is, akik számos díjat nyertek már határainkon túl, és Ázsiában már valóságos szupersztárnak számítanak. További információk a www.palotakoncert.hu oldalon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.