Versíró pályázat indul gyerekeknek

Minden gyerek alanyi költő, de sajnos kevesekhez jutnak el a sokszor csak szóban megfogalmazott műveik. Ám ennek most vége. A Kultúrpart az Ifjúsági és Gyerekirodalmi Centrummal és a Magyar Versmondók Egyesületével együttműködve ugyanis mától, a magyar költészet napjától a gyereknapig (május 30.) versíró pályázatot hirdetett.

Magyar Nemzet
2021. 04. 11. 17:30
null
Weöres Sándor költő Fotó: Fortepan/adómányozó: Hunyady József
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vers bármiről szólhat, ami kapcsolatban van a világot uraló, pusztító vagy építő erőkkel, a környezetvédelemmel, az emberekkel, a családdal. Sőt szólhat a szerelemről is. A szervezők mindenki pályázatát várják háromévestől tizennyolc éves korig, de a pályázókat korcsoportok szerint díjazzák. Az eredményhirdetést június 22-én, Weöres Sándor születésnapján tartják – tudatta lapunkkal a Kultúrpart.

A gyerekek verseinek szemlézésében olyan kiváló művészek vesznek részt, mint Gryllus Dániel, a Kaláka alapítója zsűrizni ugyan nem szeret, de elvállalta, hogy megzenésíti a díjazottak verseit, Harmath Artemisz irodalomtörténész, kritikus, az Ifjúsági és Gyerekirodalmi Centrum igazgatója, Poós Zoltán író, költő, Szálinger Balázs író, költő, Weiner Sennyey Tibor író, költő esszéista és méhész, a Drót főszerkesztője és Novák Péter, a Kultúrpart kreatív igazgatója.

A fentebb említett Gryllus Dániel-féle megzenésítésen túl természetesen lesznek tárgynyeremények, játékok és könyvek, de mindezek mellett szeretnének egy életre szóló élményt is adni a díjazottaknak. A szervezők bíznak abban, hogy a járványhelyzet ezt lehetővé teszi.

A részletes pályázatkiírás itt olvasható.

Tekintsék meg a gyerekek által készített informatív videót:

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=dax0lk8ay_w[/embed]

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.