Versünnep Vörösmarty Mihály tiszteletére

A Vörösmarty-emlékév keretében a főszervező Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola több országos szintű programja valósult meg. A versünnepet megelőzően nagy sikerrel zárult a rajzpályázat is, amelyre az ország szinte minden pontjáról érkeztek alkotások – derül ki a lapunkhoz eljuttatott közleményből.

Magyar Nemzet
2021. 01. 06. 10:43
null
Fotó: Vörösmarty Emlékház
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az emlékév egyik kiemelt kezdeményezése a versünnep, amely a Magyar Versmondók Egyesülete szakmai támogatásával valósul meg. Kimagasló számban jelentkeztek lelkes szavalók, közel kétszáz pályázat érkezett a decemberi határidőig. A szervezők nagy örömére még a határon túlról is érkeztek pályázatok, hiszen a pandémia okozta helyzet miatt a pályázók most csak videón küldhették el a felvételt a szabadon választott Vörösmarty-versről – részletezi a közlemény.

A beérkezett pályaműveket hatfős, rangos zsűri értékeli, amely két korosztályban hirdet továbbjutókat. A 6–12 éves korcsoportban és a 13–18 évesek között is öt szavaló jut majd a döntőbe. A zsűri tagjai: L. Simon László író, országgyűlési képviselő, Bobory Zoltán költő, a Vörösmarty Társaság elnöke, Kelemen István színművész, a Csajághy Laura Színpad igazgatója, Bakonyi István irodalomtörténész, író, Lutter Imre, a Magyar Versmondók Egyesületének ügyvezető elnöke és Rodics Eszter, a Halász-kastély igazgatója, a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola elnöke. Nem lesz könnyű a feladat, hiszen összesen közel nyolc órányi anyagot kell értékelniük – áll a közleményben.

A döntőre februárban kerül sor, remélhetőleg már személyes jelenléttel, és nem az online térben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.