Virágkarneváli hét lesz idén is Debrecenben

Gőz József Miklós
2019. 07. 31. 9:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idei virágkarnevál lesz az ötvenedik a cívisvárosban, hiszen az 1966-ban kezdődött sorozat néhányszor megszakadt. A már régóta egyhetes eseménnyé, karneváli hétté bővült virágünnepen minden eddiginél színesebb program várja a látogatókat az augusztus 14. és 21. közötti héten. Ahogyan Papp László polgármester jellemezte: „Összmagyar, Kárpát-medencei összefogás és európai kitekintés jellemzi a jubiláló virágkarnevált, amelyen többek között megjelennek majd a testvérvárosi kapcsolatok jegyei is.”

A fő esemény természetesen maga az augusztus 20-i virágkarnevál, a menet nyolc órakor indul a felvirágzott kerékpárok felvonulásával. Ezzel idézik fel a résztvevők, hogy az első felvonuláson, 1905-ben virágdíszes kerékpárok sorjáztak. A fő attrakció a tizennyolc virágkocsi lesz, amelyek közül egy, a városban nemrég megtelepedett cég kocsiját a fiataloknak kiírt pályázat alapján alakítják ki. Más járművek – például oldtimer autók – is vonulnak a virágkocsik között. A virágkompozíciók – amelyek elkészítéséhez a hazai élő és száraz virágok mellé egymillió szál friss dália érkezik majd Hollandiából – felidézik az elmúlt fél évszázad legemlékezetesebb karneváljait, a Kölcsey Központban pedig virágzó kaktuszokból lesz kiállítás.

A Nagyerdei Stadion hatodik alkalommal ad otthont a fesztivál leglátványosabb elemének, az augusztus 20-i Karneváléjnek, amelyen a legnagyobb hazai hírességek, valamint több mint kétezer külföldi és magyar fellépő szórakoztatja majd a nagyközönséget. Az arénashow részeként az elmúlt ötven év legjobb slágereit adják elő káprázatos fénytechnika kíséretében. Itt lesz ­ByeAlex és Nagy Bogi, A Dal 2019 egyik legfiatalabb énekese is. A virágkocsik között művészeti csoportok is fellépnek, a Debrecen Mazsorett, a Hajdú táncegyüttes és a Bürkös zenekar. A gyermekeknek Galiba Karneváljuk lesz a Békás-tó környékén, itt klasszikus irodalmi műveket láthatnak új feldolgozásban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.