Weöres Sándor-feldolgozás az Akusztikban

A Muzsik és Volkova, egy magyar–orosz dalszerzőpáros áll ezúttal az A38 színpadára, hogy egy egyedi akusztikus koncerttel örvendeztesse meg az M2 Petőfi TV nézőit. A záhonyi testvérpár a ZUP zenekarból is ismerős lehet, azonban 2016 óta a saját útjukat járják.

Magyar Nemzet
2020. 09. 12. 17:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Muzsik és Volkova repertoárjában a saját, magyar nyelvű szerzemények mellett gyakran bukkannak fel orosz nyelvű feldolgozások, illetve versmegzenésítések is megtalálhatóak. A mostani Akusztik felvételére is készültek versmegzenésítésssel, azonban egy új felállásban adják elő Weöres Sándor költeményét. – Mi alapvetően duóban koncertezünk, néha trióban Prommer Patrikkal (dob) kiegészülve. Erre az alkalomra rajta kívül még Takács Szabolcsot hívtuk meg, aki nagybőgő mellett akusztikus gitáron is színesítette a dalainkat. Ilyen hangszerelésben élőben nem sűrűn szólalnak meg a számaink. Sőt volt még két kiemelt vendégünk is: Pintér Zsolt (mandolin, vokál) és Lee Olivér (gitár, vokál) – mondta el Farkas Krisztina, a Muzsik és Volkova egyik tagja, aki azt is elárulta, hogy ugyan a repertoárjuk részét képezi Weöres Sándor Táncol a Hold című költeményének feldolgozása, azonban így még soha nem volt hallható. – A Táncol a Hold versmegzenésítésünk alapvetően duós hangszerelésű, viszont az Akusztikban ebben a dalban majdnem az összes színpadon lévő húros hangszer megszólalt. Pintér Zsolt mandolinon, Lee Olivér és Muzsik gitáron, Takács Szabolcs nagybőgőn, én pedig ukulelén játszottam és mindenki énekelt hozzá. Olyan libabőrélmény volt ez számomra, hogy végigmosolyogtam a dalt. Ennyi hang, ennyi húr… Igazán nagy ereje volt! – fogalmazott Farkas Krisztina. Ide kattintva elérhető egy rövid részlet a Muzsik és Volkova koncertjéből. A Muzsik és Volkova Akusztik szeptember 13-án, vasárnap 22 órai kezdettel hallható a Petőfi rádióban, majd egy nappal később, szeptember 14-én hétfőn, 22.15-kor a teljes koncert látható lesz az M2 Petőfi TV-n.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.