Zsidó Ferenc lett a Székelyföld folyóirat főszerkesztője

A székelykeresztúri író, kritikus egyebek mellett a Székelyföld folyóirat új honlapjának népszerűsítését tűzte ki célul.

Magyar Nemzet
2020. 08. 27. 17:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zsidó Ferenc Borsodi L. Lászlót váltja a folyóirat élén, aki 2019 májusától töltötte be a főszerkesztői tisztséget júliusig, amikor bejelentette, hogy szakmai és személyes okok miatt felmondott. A főszerkesztő az új honlap felfuttatása mellett rendezvények szervezésére összpontosít, hogy így is népszerűsítse a kulturális folyóiratot.

Fotó: szekelyfoldfolyoirat.ro

Zsidó Ferenc 1976-ban született Székelyudvarhelyen, 1999-ben a Bukaresti Egyetemen szerzett magyar–német szakos diplomát, 2008-ban a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetemen a bölcsésztudományok doktorává avatták. 1999 és 2003 között a székelyudvarhelyi Palló Imre Művészeti Szakközépiskolában tanított, 2005-től a székelykeresztúri Zeyk Domokos Technológiai Líceum magyartanára, 2013 és 2019 között a jelenleg már nem frissülő www.eirodalom.ro című irodalmi portált szerkesztette.

Tagja a Romániai Írók Szövetségének, a Magyar Írószövetségnek, az Erdélyi Magyar Írók Ligájának, a Fiatal Írók Szövetségének, kuratóriumi tagja az Erdély Magyar Irodalmáért Alapítványnak.

A Székelyföld folyóirat fenntartója a Hargita megyei önkormányzat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.