Keresés
Magyar Nemzet
2021. május 8., szombat, Mihály napja
HÍR TV – CREDOOrbán megmenti hazánkat a gender-ideológiától.
Ide kattintva elolvashatja szerkesztési irányelveinket
Programkereső
Kilenc hónap háború – online filmklub
A Faludi 6.45 filmklub április 14-i alkalmán a Kilenc hónap háború című Csuja László rendezte filmet tekinthetik meg. Az alkotás egy kárpátaljai magyar fiatal történetét meséli el az ukrán–orosz fegyveres konfliktus idején. Az online vetítés után következő Zoom-műhelybeszélgetésen a film rendezője várja a filmklub résztvevőit egy online beszélgetésre.

Kilenc hónap háború – online filmklub

2021. 05. 8. 11:35 - 11:35
1085 Budapest, Horánszky utca 20.

A Kilenc hónap háború egy anya–fiú történetet mesél el az ukrán–orosz fegyveres konfliktus árnyékában. A magyar nemzetiségű Jani (24) félárva, egyke gyerek. A kárpátaljai Beregszászon él. Elege van szülővárosa unalmas mindennapjaiból, fulladozik anyja, Erzsike szeretetétől. Amikor besorozzák az ukrán hadseregbe, megkéri kedvese, Zsani kezét. Elmenekülhetnének az országból, de Jani inkább az 1500 km-re lévő háborút választja. A film arra keresi a választ, hogy a katonaság tud-e egy fiúból férfit nevelni, ahogy azt Jani reméli. Két markáns vizuális világ jelenik meg a filmben: a szülőváros „vidékies unalma”, és a háború szélsőségei. Jani az identitását keresi életének párhuzamos hadszínterein.

A film megtekintéséhez csak regisztrálni kell a Párbeszéd Háza honlapján, és a regisztrációkor megadott e-mailcímre elküldik a film hozzáférését, illetve a film után 20 órakor kezdődő Zoom-beszélgetés azonosító kódjait, hogy beléphessünk az interaktív beszélgetés terébe.

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …