Keresés
Magyar Nemzet
2021. március 9., kedd, Franciska, Fanni napja
HÍR TV – SAJTÓKLUBA pofátlanságnak vannak fokozatai.
Ide kattintva elolvashatja szerkesztési irányelveinket
Programkereső
M5: Kétszemélyes tragédia – A Beregszászi Illyés Gyula Színház előadása
Február 23-án az M5 kulturális csatorna műsorára tűzte a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház Kétszemélyes tragédia című előadását. Kányádi Sándor a hatvanas évek végén írta kamaradarabját, ami 1990-ig nem jelenhetett meg Romániában. A dráma az ember hatalmi tönkretételének, lét- és identitásvesztésének állandóan fenyegető veszélyéről szól különleges művészi erővel.

M5: Kétszemélyes tragédia – A Beregszászi Illyés Gyula Színház előadása

2021. 03. 9. 02:45 - 02:45

„a ló s az eb beledöglenék, az ember beleszokik” – hangzik el a szállóigeszerű lét-lelet Kányádi Sándor drámájában. A darab – Bertha Zoltán irodalomtörténész értelmezésében – „a jelentéses bizarréria színes és sziporkázó szőttesét alakítja ki, az irónia, a tragifarce köntösében a legsúlyosabb egzisztenciális (történelmi, lélektani, erkölcsi) gondolatiságot emeli az érzékletesen egyetemes létvízió magasába.”

Asszony: Tarpai Viktória
Férfi: Ivaskovics Viktor
Látványtervező: Ondraschek Péter
Rendező: Árkosi Árpád

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …