Keresés
Magyar Nemzet
2021. május 13., csütörtök, Szervác, Imola napja
HÍR TV – CSÖRTEKarácsony igazán megválogathatná szavait
Ide kattintva elolvashatja szerkesztési irányelveinket
Programkereső
A beszélő fa – gyerekelőadás
A Szolnoki Szigligeti Színház A beszélő fa című óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló mesés előadása április 17-én online lesz megtekinthető. A Kolozsi Angéla által írt történet főbb szerepeiben Dósa Mátyás, Molnár Nikolett, Harna Péter és Jankovics Anna látható.

A beszélő fa – gyerekelőadás

2021. 05. 13. 13:43 - 13:43
5000 Szolnok, Táncsics Mihály utca 20.

A beszélő fa című mese fontos, és napjainkban igazán aktuális témákat vet fel: élőhelyünk és a természet tisztelete, megbecsülése, az egymásra való odafigyelés és türelem fontossága.

A történet egy diófa sorsát mutatja be, amelyet a benne lakó állatok szép lassan tönkretesznek.

Henyek, a gyűjtögető medve telehordja szeméttel. Alberta, a morcos vakond feltúrja a gyökereit. Elvíra, a nem túl eszes, ámde hiú mókus a fa leveleivel ékesíti magát.

Mígnem érkezik egy elhivatott vándorló légy, Emil, aki felhívja a figyelmüket arra, hogy jobban kellene óvniuk a környezetüket. Azt állítja, hogy ő beszél fául, dióul különösképp jól tud, s hogy a szegény fa azt üzeni, több gondoskodásra lenne szüksége.

Kezdetben sikerül rávennie a lakókat, hogy törődjenek a fával, akik azonban rossz szokásaikat csak nem tudják levetkőzni, folytatják régi életvitelüket. Őszre tél jön, majd tavasz, a fa pedig teljesen elpusztul, így hőseink otthontalanná válnak. Emil a segítségükre siet, és egy diófacsemetét ajándékoz nekik, hogy új otthonuk legyen. Egyszer. Majd. Sok-sok év múlva.

Jegyárak: 1 500 Ft

Jegyvásárlás: ITT
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége