Keresés
Magyar Nemzet
2021. július 31., szombat, Oszkár napja
HÍR TV - Publi CafeFajgyűlölő politikust támogat Gyurcsány.
Ide kattintva elolvashatja szerkesztési irányelveinket
Programkereső
Volt egyszer egy Észak – kiállítás
175 éve indult el az első vonat Magyarországon, ebből az alkalomból pedig időszaki kiállítást nyitottak a Közlekedési Múzeum új otthonában, az Északi Járműjavító Dízelcsarnokában. A 2021. október 31-ig tartó tárlatra várják a családosokat is, mert minden korosztály számára izgalmas múzeumpedagógiai foglalkozásokkal és rendezvényekkel is készülnek.

Volt egyszer egy Észak – kiállítás

2021. 07. 31. 07:37 - 07:37
1101 Budapest, Kőbányai út 30.

A tárlaton bemutatják a 20. század ikonikus és meghatározó vasúti járműveit, a 424-es gőzmozdonyt, az Árpád gyorssínautóbuszt, a Kandó-féle V60-as villanymozdonyt, ami már 1932-ben forgalomba állt, valamint a Szellem becenévre hallgató 242-est is. Ez utóbbi tartja a gőzmozdonyok 161 km/órás sebességrekordját idehaza.

A múzeum minden korosztály számára izgalmas múzeumpedagógiai foglalkozásokkal és rendezvényekkel is készül. A nyári szünet idején hetente változó tematika mentén játékos módon ismerkedhetnek a kiállítással a gyerekek is. Külön részt szentelnek az új múzeum bemutatására, és arra, hogy milyen lesz a jövő budapesti vasútja. További részletekről az azeszaki.hu honlapon tájékozódhatnak.

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége