Keresés
Magyar Nemzet
2021. július 29., csütörtök, Márta, Flóra napja
HÍR TV - CSÖRTE Cseh Katalin és a jól megszokott frázisok.
Ide kattintva elolvashatja szerkesztési irányelveinket
Programkereső
PÁLOSOK – Rendtörténeti kiállítás a Nemzeti Múzeumban
Június 15-én nyílik a PÁLOSOK című rendtörténeti tárlat a Magyar Nemzeti Múzeumban. A Kárpát-medencei kolostorok régészeti leletei, a pálos vonatkozású irodalmi emlékeket őrző hazai és külföldi kódexek, nyomtatványok mellett számos festmény, metszet, szobor és liturgikus tárgy várja a látogatókat egészen szeptember 12-ig.

PÁLOSOK – Rendtörténeti kiállítás a Nemzeti Múzeumban

2021. 07. 29. 08:10 - 08:10
1088 Budapest, Múzeum körút 14-16.

Alapítója halálának 750. évfordulójáról emlékezett meg 2020-ban az egyetlen középkori magyar alapítású és máig működő férfi szerzetesrend, a Magyar Pálos Rend. Az 1220-as évektől népszerűvé vált magyarországi remete életmódot Boldog Özséb, az esztergomi kanonokból lett pilisi remete szervezte közösségivé.

A Magyar Nemzeti Múzeumban látható kiállítás átfogó képet ad a világon ma négy kontinensen szolgáló szerzetesrend múltjáról, jelenéről és távlatairól. A Kárpát-medencei kolostorok régészeti leletei, a pálos vonatkozású irodalmi emlékeket őrző hazai és külföldi kódexek, nyomtatványok mellett festmények, metszetek, szobrok és liturgikus tárgyak várják a látogatókat.

A tárlat szeptember 12-ig látogatható védettségi igazolvány felmutatásával.

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége