Keresés
Magyar Nemzet
2021. június 20., vasárnap, Rafael napja
HÍR TV - CIVIL KÖRMi kaptuk a legmegátalkodottabb baloldalt
Ide kattintva elolvashatja szerkesztési irányelveinket
Programkereső
A75+B80 / Árendás és Bakos – kiállítás a Pesti Vigadóban
Május 14-én megnyit a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) székháza, a Pesti Vigadó, így a többi kiállítással együtt megtekinthető lesz Árendás József grafikusművész és Bakos István tervezőgrafikus közös jubileumi kiállítása A75+B80 / Árendás és Bakos címmel. A tárlat a Vigadó Galéria VI. emeleti kiállítótermében látogatható.

A75+B80 / Árendás és Bakos – kiállítás a Pesti Vigadóban

2021. 06. 20. 05:43 - 05:43
1051 Budapest, Vigadó tér 2.

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) két tagjának, Árendás József Munkácsy Mihály-díjas, érdemes művész, grafikusművész 75. és Bakos István Ferenczy Noémi-díjas tervezőgrafikus 80. születésnapja alkalmából közös jubileumi kiállításuk nyílt a Vigadó Galéria VI. emeleti kiállítótermében.
A két művész gazdag életművéből válogat, a tárlat egyik felében Bakos István meghatározó divatfotóival, valamint filmplakátjaival találkozhatunk, a másik felében pedig Árendás József az utóbbi tíz év politikai, kulturális plakátjaiból közzétett munkákat tekinthet meg a látogató különleges installáció segítségével.
Az MMA Iparművészeti és Tervezőművészeti Tagozata által szervezett és május 4-től installált kiállítás a Pesti Vigadó VI. szintjén 2021. május 14-től június 27-ig látható.

Árendás (ár&ás) József
tervezőgrafikus
(Imely, 1946)
Munkácsy-díjas, érdemes művész
Tanárai, mesterei Kerti Károly, Konecsni György, Gerzson Pál és Finta József voltak. 1972-ben diplomázik a Magyar Iparművészeti Főiskola tervező-grafika szakán. 1987-től 1992-ig grafikai tervezést tanít az Iparművészeti Főiskola mesterképzős hallgatóinak. Főleg film-, színházi és kulturális plakátokat, de kiadványokat, könyveket és csomagolásokat is tervez. Számos bel- és külhoni kiállítása volt. 1990-től a Tandem Grafikai Stúdió tagja. 2000-től a Stég Grafikai Műhely tiszteletbeli tagja. Tagja a MAOE-nak (1972-től), a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének (1983-től), a Magyar Plakát Társaságnak (2005-től), utóbbinak egyik alapítója. A Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja.

Bakos István
tervezőgrafikus
(Budapest, 1941)
Ferenczy Noémi-díjas művész
1967-ben a Magyar Képzőművészeti Főiskolán alkalmazott grafikusként végzett. Mesterei a Képző- és Iparművészeti Gimnáziumban Viski Balás László, a Képzőművészeti Főiskolán Konecsni György voltak. 1976-től a mai napig festő, grafikus, fotós-dizájner, ipari, kereskedelmi, kulturális kiállítások látványtervezője, reklámfilmek rendezője, művészeti szerkesztője is. Rendszeres itthoni és külföldi kiállítások és biennálék résztvevője. Eddig két egyéni kiállítása volt, hogy a nagyrészt külföldön látható munkái itthon is megtekinthetők legyenek. Tagja volt a Quintett és Perspektíva művészközösségeknek. Tagja a MAOE-nak és a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének (1970-től), a Magyar Plakát Társaságnak (2008-tól). A Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja.

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége