Keresés
Magyar Nemzet
2021. február 25., csütörtök, Géza napja
HÍR TV – CSÖRTENiedermüller, az elefánt a porcelánboltban.
Ide kattintva elolvashatja szerkesztési irányelveinket
Programkereső
A női test alakváltozatai – online esemény
A Hagyományok Háza Átalvető című programsorozatának januári vendége Czingel Szilvia néprajzkutató, kultúrantropológus, akivel frissen megjelent könyvéről beszélget az est házigazdája, Sándor Ildikó. A női test alakváltozatai címen megjelent munka a modern női testkép és szépségeszmény kialakulásának folyamatát és körülményeit vizsgálja.

A női test alakváltozatai – online esemény

2021. 02. 25. 14:31 - 14:31
1011 Budapest, Corvin tér 8.

Az adás során megismerkedhetünk a XIX. század vége és a II. világháború befejezése közötti időszak elitjének, illetve városi polgárságának női szépségideáljával, öltözködésével, higiénéjével és testkultúrájával, ugyanakkor szó lesz minderről a paraszti kultúra vonatkozásában is.

A témához szorosan kapcsolódva a műsor vendége lesz a Magyar Állami Népi Együttes, melynek táncosai a különböző viseleteket és a hagyományos táncokat mutatják majd be.

A program a Hagyományok Háza Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján tekinthető meg.

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …