info
Vidnyánszky Attilanemzeti színházRomeo és Júlia

Rómeó és Júlia a Nemzeti Színház műsorán

Vidnyánszky Attila rendezésében vitte színpadra a Nemzeti Színház William Shakes­peare Rómeó és Júlia című tragédiáját, amelyet legközelebb május 23-án nézhetnek meg. A kiváló színészi alakításokat felvonultató, lenyűgöző látványú előadás a reneszánsz korba repíti vissza a közönséget, ahol megtapasztalhatják a szerelem mindenhatóságát. A főbb szerepekben Szász Júlia, Herczegh Péter, Blaskó Péter, Nagy Mari lép színpadra.
locationNemzeti Színház
clockmájus 23. hétfő 18:00 - május 23. hétfő 22:00

„Ebben a mostani rendkívüli időben még tisztábban látszik, hogy igazi nagy szenvedélyekről érdemes szólnunk, mert ezek nem vesztik érvényüket. Egyszerűen csak mesélni a győzedelmes költészet nyelvén az ifjúság lázáról, a szerelemről, mint legcsodálatosabb ajándékról, és annak elpusztíthatatlanságról. A gravitáció törvényei nem vonatkoznak az igaz szerelemre, azt nem tudja elnyomni, sárba rántani a világi acsarkodás sem, túllép minden félelmen, és minden köteléktől szabadon összeköti az eget a földdel.

Előadásunk tere, mely az eredeti reneszánsz világot is idézi majd, hatásában mégis kortalan lesz. Mondhatnánk, hogy mindez a lentről felfelé mozgást mutatja az időtlenség motorikáját indítva be. A szövegmondás is elemelt, énekszerű, az előadás atmoszféráját megteremtő zenei válogatás pedig ezer évet ölel majd át. Mindez azonban egy dologról hivatott szólni: a szerelem elsöprő diadaláról. Megkérdezhetnénk persze, hogy hol itt a diadal, hisz a sorsszerű véletlenek is közrejátszanak: például egy váratlan járvány miatt megkésett híradás okán, meghalnak a fiatalok. De vajon itt ér-e véget a történet? Vagy éppen a halált is legyőző szerelem üdvtörténetét olvassuk ki Shakespeare e halhatatlan művéből?” (Vidnyánszky Attila rendező)

 

Jegyek: 1 800–3 800 Ft.

Jegyet vásárolni az időpont kiválasztását követően ITT tudnak.

További program lehetőségek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.