Keresés
Magyar Nemzet
2021. április 23., péntek, Béla napja
HÍR TV – HÁTTÉRKÉPA DK fővezére hiszterizál.
Ide kattintva elolvashatja szerkesztési irányelveinket
Programkereső
Civil Akadémia: Aki nem lép egyszerre…
Évek óta tart a dilemma, maradjon vagy kilépjen a Fidesz az Európa Unió Néppárti frakciójából. Aki követi a nemzetközi politikát, emlékezhet arra, hogy az EU parlament legnagyobb frakciójának balra tolódása sok gondot okozott már eddig is a kereszténységnek és a jobboldalnak. A következő Civil Akadémián Szabó Anett ezekről a kérdésekről is beszélget két meghívott vendégével, Boros Imre közgazdásszal és ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogásszal.

Civil Akadémia: Aki nem lép egyszerre…

2021. 04. 23. 01:17 - 01:17

Manfred Weber 2019-ben kijelentette, hogy nem akar a Fidesz szavazataival a Bizottság elnöke lenni. A rendkívül „barátságtalan” kijelentés óta a néppárti frakcióból számos kritika érte a magyar kormányt, sőt fenyegetés is elhangzott Weber részéről. „Akik már nem hisznek az értékeinkben, azoknak ki kell lépniük a pártcsaládból. Mindenkinek el kell döntenie, hogy saját meggyőződése alapján megy, vagy marad”. Eldőlni látszik a kérdés, ami lassan két éve húzódik, Orbán Viktor levelet írt Manfred Webernek, az Európai Parlament néppárti frakciója vezetőjének. Jelezte, ha pártját „nem látják szívesen” a frakcióban, akkor kilépnek.

Vendégek: Boros Imre közgazdász, volt tárca nélküli miniszter és ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász
Műsorvezető: Szabó Anett médiaszakember

Kérdéseiket március 4-ig tudják elküldeni a [email protected] email címre.

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …