Keresés
Magyar Nemzet
2021. július 31., szombat, Oszkár napja
HÍR TV - Publi CafeFajgyűlölő politikust támogat Gyurcsány.
Ide kattintva elolvashatja szerkesztési irányelveinket
Programkereső
Hunyadiak és Corvinok
A Magyarságkutató Intézet (MKI) kétnapos nemzetközi tudományos konferenciáját szervez, amelyen azon 8 ország kutatói vesznek részt, amelyek történelméhez a Hunyadiaknak és Corvinoknak köze volt. Az előadássorozat bemutatja többek közt a Hunyadi-származás meghatározásának folyamatát, a 15. század végi magyar–török határszervezést, Szkander bég és Hunyadi János kapcsolatát, valamint a Hunyadi-ház középkori és mai emlékeit.

Hunyadiak és Corvinok

2021. 07. 31. 08:08 - 08:08
1146 Budapest, Dózsa György út 41.

A Magyarságkutató Intézet Facebook-oldalán magyarul, Youtube-csatornáján angol nyelven követhetők az előadások.

Az MKI kétnapos konferenciája 2021. július 22-én és 23-án 9 órától kezdődik, helyszíne a Szépművészeti Múzeum Román Csarnoka, innen közvetítik az előadásokat.

A Hunyadi-ház genetikájának meghatározása és Mátyás király azonosítása a Magyarságkutató Intézet kiemelt kutatásai közé tartozik. A kutatás jelen állása szerint az MKI már meghatározta Mátyás király fiának és unokájának – vagyis Corvin Jánosnak és Corvin Kristófnak – a genetikáját, s ennek alapján megkezdték a székesfehérvári osszáriumban őrzött csontok közül Hunyadi Mátyás földi maradványainak azonosítását. Teszi mindezt a kutatóintézet annak érdekében, hogy a magyar nemzet és Európa meghatározó egykori uralkodója újra, hozzá méltó sírban nyugodhasson, illetve a Hunyadi-ház eredetéről szóló teóriák évszázados bizonytalanságait eloszlathassák.

A kutatás része ez az egyedülálló nemzetközi tudományos konferencia, amely a Székesfehérváron később felállítandó Hunyadi-síremlékhez – mint Nemzeti Pantheonhoz – tartozó tudományos tartalmat is hivatott meghatározni.

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége