Keresés
Magyar Nemzet
2021. augusztus 3., kedd, Hermina napja
HÍR TV - SAJTÓKLUBSzerencsétlen Budapest a koszban fürdik.
Ide kattintva elolvashatja szerkesztési irányelveinket
Programkereső
Bartók Rádió: MVM Koncertek
A Liszt- és Kossuth-díjas Bogányi Gergely múlt év február 13-án rögzített hangverseny felvételét közvetíti június 14-én, 19:35-től a Bartók Rádió. Műsoron: Claude Debussy: A boldog sziget, Liszt Ferenc: I. Mefisztó-keringő, Charles Gounod-Liszt Ferenc: Faust-keringő, ráadás: Robert Schumann: Álmodozás a Gyermekjelenetek című sorozatból op. 15/7.

Bartók Rádió: MVM Koncertek

2021. 08. 3. 14:54 - 14:54

Bogányi Gergely négyéves korában kezdett zongorázni. Hatéves korában különdíjasa volt a nyíregyházi Országos Zongoraversenynek, amelyet kilenc évesen meg is nyert. A Liszt Ferenc Zeneakadémián Esztó Zsuzsa és Baranyay László tanítványa volt, az Egyesült Államokbeli Indiana Egyetemen Sebők György, a helsinki Sibelius Akadémián Matti Raekallio professzorok irányították munkáját. Legkiemelkedőbb sikerét 1996-ban aratta, amikor a világ egyik legrangosabb versenyén, az ötévenként megrendezésre kerülő Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyen diadalmaskodott.

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége