Keresés
Magyar Nemzet
2021. augusztus 5., csütörtök, Krisztina napja
HÍR TV - CSÖRTEA korrupciókutatók megcsinálják a korrupciót.
Ide kattintva elolvashatja szerkesztési irányelveinket
Programkereső
Liszt Koronázási miséjével ünnepel a Magyar Rádió Énekkara
Liszt Ferenc Koronázási miséje hangzik el a fennállásának 70. évfordulóját ünneplő Magyar Rádió Énekkara május 9-i hangversenyén, amelynek a Pesti Vigadó ad otthont. A koncertet 19:30-tól élőben közvetíti a Bartók Rádió. Az eseményről felvétel készül, amit május 12-én 21 órától tűz műsorára az M5 kulturális csatorna.

Liszt Koronázási miséjével ünnepel a Magyar Rádió Énekkara

2021. 08. 5. 16:47 - 16:47

Az ünnepi hangversenynek a Pesti Vigadó ad otthont, ahol az énekkar Liszt Ferenc Koronázási miséjét adja elő a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának tagjaival kiegészülve. Az esten átadják Az évad énekkari művésze elismerő oklevelet, valamint elbúcsúznak a nyugdíjba vonult kollégáktól.
A 1950-ben alakult Magyar Rádió Énekkara a 2020/2021-es évadban ünnepli fennállásának 70. évfordulóját. A világhírű kórus repertoárja felöleli a klasszikus kórusmuzsika minden területét, beleértve az a cappella kórusműveket, az opera- és oratóriumirodalom remekműveit a reneszánsztól napjainkig.
Koncertjeiken a klasszikus és kortárs zeneszerzők művei egyaránt szerepelnek, így a legnevesebb magyar szerzők, Liszt Ferenc, Bartók Béla, Dohnányi Ernő, Kodály Zoltán, Ligeti György, Kurtág György, Eötvös Péter, Vajda János, Orbán György szerzeményei is. Hetven éves fennállása alatt az énekkar közreműködésével számos rádió- és televíziófelvétel, valamint több mint 80 lemez készült.

Bartók Rádió élő közvetítés: május 9. 19:35 – 20:50
M5 a koncertfelvétel adásba kerülésének időpontja: május 12. 21:05 – 22:30

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége