Keresés
Magyar Nemzet
2021. május 14., péntek, Bonifác napja
HÍR TV – HÁTTÉRKÉPA globalizmus a társadalmi rendet szétrombolja.
Ide kattintva elolvashatja szerkesztési irányelveinket
Programkereső
A jövő csillagai – Online vetítés
A Nemzeti Táncszínház május 4-i online vetítésén a közönség ízelítőt kap a végzés felé közeledő hallgatók képesítő és koncert-vizsgáinak műsoraiból, a járványhelyzetben küzdelmesen, de mégiscsak megszülető műsorszámokból. A programban helyet kapnak balett-részletek és autentikus magyar néptánc elemek éppúgy, mint kortárs műsorszámok, akár idén készült új koreográfiák is.

A jövő csillagai – Online vetítés

2021. 05. 14. 00:16 - 00:16
1024 Budapest, Kis Rókus utca 16-20.
A táncművész szakon a klasszikus balett, a néptánc, a moderntánc és a színházi tánc szakirány hallgatói otthon is – szobában, kertben, konyhában, padláson vagy pincében – kitartóan gyakorolnak. Amíg lehetett vagy amint lehet, ott vannak a próbateremben.
A táncművész szakon idén egy végzős balettművész évfolyam mellett először készül diplomaelőadásra színházi tánc évfolyam, akik Kulcsár Noémi: A nagy Gatsby c. darabját tanulják. És a következő évfolyamok – a jövőre végző moderntánc, majd az őket követő néptánc évfolyamok – szintén színpadra, közönség elé vágynak: ha a közönség nem jöhet el a színházba, akkor legalább a képernyőikre elviszik a termi munka eredményét.
Közreműködnek a Magyar Táncművészeti Egyetem táncművész szakos hallgatói.
Betanító és próbavezető mesterek: Kazinczy Eszter és Macher Szilárd (balett), Csere Zoltán, Csizmadia Tamás, Kalmár Attila, Kulcsár Noémi és Topolánszky Tamás (moderntánc és színházi tánc), Appelshoffer János, Gyetvai Júlia, Hortobágyi Gyöngyvér, Ónodi Béla, Rémi Tünde, Sáfrán Balázs, Végső Miklós (néptánc)
Az online előadás szerzői jogok miatt csak magyarországi IP címről tekinthető meg!
Az online előadás megtekintése regisztrációhoz kötött: http://www.tancszinhaz.hu/jegyregisztracio_menete
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége