Keresés
Magyar Nemzet
2021. június 16., szerda, Jusztin napja
HÍR TV - CSÖRTECivilizálatlanság az egész BLM mozgalom.
Ide kattintva elolvashatja szerkesztési irányelveinket
Programkereső
Henry Purcell: A tündérkirálynő – keresztmetszet
Május 12-én a régizene kedvelőit várja az OperaSzerda-sorozat Henry Purcell A tündérkirálynő című operájának legszebb részleteivel. A közvetítés 20 órától látható a Magyar Állami Operaház Facebookon-oldalán és az Origón. A koncertszerű előadás szólistái Rácz Rita, Dobák Attila, Zemlényi Eszter, Balogh Eszter, Ninh Duc Hoang Long, Szappanos Tibor és Fried Péter.

Henry Purcell: A tündérkirálynő – keresztmetszet

2021. 06. 16. 22:22 - 22:22
1061 Budapest, Andrássy út 22.

Az angol barokk zeneszerző, Henry Purcell 1691-ben írt műve valójában egy szemi-opera, amelyet III. Vilmos és II. Mária királyi pár 15. házassági évfordulójára komponált. A varázslatos „fél-opera” tele van zenei és drámai fantáziával, s amelynek Shakespeare Szentivánéji álom című népszerű vígjátéka az alapja. Az előadásban a kor divatjának megfelelően prózai jelenetekben zajlik a cselekmény, melyet zenés, énekes és táncos közjátékok egészítenek ki allegorikus alakok, természetfeletti lények és halandók szerepeltetésével.

Közreműködnek a Magyar Állami Operaház zenekari művészei: Dallos Erika (csembaló / zenei vezető), Harsányi Elina (I. hegedű), Dóczi Áron (II. hegedű), Balog Endre (gordonka, continuo), Könyves-Tóth Mihály (trombita)
Játékmester: Tóth Erika
Műsorvezető: Mona Dániel

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége