Keresés
Magyar Nemzet
2021. március 8., hétfő, Zoltán napja
HÍR TV – Bayer-ShowHúsvét után már egy élhető helyzet fog előállni.
Ide kattintva elolvashatja szerkesztési irányelveinket
Programkereső
Ifj. J. Strauss: A cigánybáró
Január 20-án ifjabb Johann Strauss nagyoperettje, A cigánybáró népszerű részletei csendülnek fel az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadán. A közvetítés 20 órától látható a Magyar Állami Operaház Facebook-oldalán és az Origón.

Ifj. J. Strauss: A cigánybáró

2021. 03. 8. 10:21 - 10:21
1061 Budapest, Andrássy út 22.
Ifj. Johann Strauss egyik budapesti látogatása alkalmával megismerkedett Jókai Mórral, az ismeretség gyümölcse pedig a valcerkirály egyik legkiválóbb operettje, A cigánybáró lett, amellyel a 60 éves Strauss újra meghódította a fél világot. A mű egyik legfőbb erénye operaszínpadra kívánkozó muzsikája, amelyben csodálatosan megférnek egymás mellett a csárdás, a cigányzene, a bécsi keringő és a fajsúlyosabb dallamok is. S hogy mit keres egy operettben egy felkapaszkodott disznókereskedő, kicsoda valójában a temesvári pasa örököse, és hogyan lesz egy földesúr fiából a cigányok bárója? A közvetítésben minden kiderül.
A címszerepben Boncsér Gergely lép fel, partnerei: Horti Lilla (Szaffi), Wiedemann Bernadett (Czipra), Szvétek László (Zsupán), Rőser Orsolya Hajnalka (Arzéna), Bátki Fazekas Zoltán (Carnero gróf), Farkasréti Mária (Mirabella) és Haja Zsolt (Homonnay lovag).
Az est művészeti vezetői: Tóth Erika és Lázár Katalin
Zongorán közreműködik: Tóth Sámuel Csaba
Vezényel: Kocsár Balázs
Narrátor: Mona Dániel
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …