Keresés
Magyar Nemzet
2021. május 14., péntek, Bonifác napja
HÍR TV – HÁTTÉRKÉPA globalizmus a társadalmi rendet szétrombolja.
Ide kattintva elolvashatja szerkesztési irányelveinket
Programkereső
Kék róka – online felolvasószínházi premier
Herczeg Ferenc legsikeresebb színpadi művét, a Kék rókát online felolvasószínházi premierként mutatja be a Zenthe Ferenc Színház május 4-én. A nem túl bonyolult szituációra épülő darabot Herczeg Ferenc nagyon ügyesen szerkeszti, bonyolítja a cselekményt és mindeközben emlékezetes karaktereket teremt. A mű központi kérdése: „Járt-e Cecile a Török utcában?”.

Kék róka – online felolvasószínházi premier

2021. 05. 14. 00:23 - 00:23
3100 Salgótarján, Főtér 5.

A két világháború közötti irodalom, különösen a színházirodalom legfőbb, örökkön-örökké körbejárt, újra és újra elemzett, de sohasem megfejtett rejtélye volt az asszony… Az asszony megcsalta az ő hites urát. Gyakori helyzet, többféle végkifejlettel. Ártatlan-e vagy bűnös, ravasz vagy egyenes, igazat mond-e vagy hazudik, gyáva-e vagy bátor, hogyha hű, kihez hű, s ha hűtlen, kihez hűtlen. Herczeg nem nélkülözi a komikus jeleneteket sem, műve mégsem válik vígjátékká. Bár a darabban senki sem az, akinek látszik, senki nem vallja be, ha hibázik – ez nem megengedett abban a fojtogató polgári légkörben, ahol a boldogság hiánya mindezek által ordít – mégis minden szereplő talpig mélységet és személyiséget kap. Ez az az iromány, ahol a macska-egér játék kibontakozásában nem tudjuk eldönteni, kinek az oldalára is álljunk.

A férfiszíveket megdobogtató asszony, Cecile szerepében Házi Anita, a hidrobiológus férjet Erdélyi Gábor, az okos gyámleányt Bocskai Virág, a „hűséges” házibarátot, Sándort Kántor Zoltán és a szánalmasan üres figurát, Trill bárót Móczár Bence eleveníti meg.

Bemutató május 4-én 17 órakor a Zenthe Ferenc Színház YouTube-csatornáján.

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége