Keresés
Magyar Nemzet
2021. június 24., csütörtök, Iván napja
HÍR TV - CSÖRTEÖssze-vissza beszélnek hatalomért és pénzért.
Ide kattintva elolvashatja szerkesztési irányelveinket
Programkereső
Oldás-áldás – Online bemutató a Baltazár Színházban
Varga Klári színművésznő június 11-én, este 19 órakor mutatja be a Baltazár Házban az Oldás-Áldás – zenés (lelki)torna tizenhat ráfutásban című monodrámát, amely Szent Margit életét dolgozza fel. Az előadás premierjét otthonról, streamen, a továbbiakban pedig július 10-ig felvételen nézhetjük meg.

Oldás-áldás – Online bemutató a Baltazár Színházban

2021. 06. 24. 20:30 - 20:30
1031 Budapest, Zsófia utca .

Mi közünk nekünk, ma élő embereknek Szent Margit életéhez? Hogyan dolgozzuk fel a fájdalmat, a veszteséget? Hogyan tudunk szeretni és elengedni? Hogyan taníthat minket az aszkézis, a lemondás és az állhatatosság az életigenlésre? Hogyan találhatunk vissza újra elveszettnek gondolt hitünkhöz? Ezek a fő kérdései annak a színpadi szövegnek, amelyet Szent Margit történetéből kiindulva írt Varga Klári és Adorján Beáta. Az Oldás-Áldás narrátora egy negyvenhárom éves biológus, aki margitszigeti futásai közben saját lelkével és fájdalmával küzd, a helyét keresi a világban. Itt, a Nyulak szigetén találkozik Szent Margit alakjával, aki ajtót nyit számára egy új dimenzió, a belső szabadság megélése felé.

A szöveget írta – Murakami Haruki, Kodolányi János, Krúdy Gyula, Szent Ágoston, a Szent Margit legendája alapján és Esterházy Péter Hasnyálmirigynapló részletének felhasználásával – Varga Klári és Adorján Beáta.

Előadja: Varga Klári
Koreográfus: Katona Gábor
Zene: Varga Klári
Díszlettervező: Ondraschek Péter
Dramaturg: Adorján Beáta
Jegyek 2900, 4900, 7000 és 10000 Ft-os áron érhetők el.
Jegyvásárlás: ITT

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége