Keresés
Magyar Nemzet
2021. március 9., kedd, Franciska, Fanni napja
HÍR TV – SAJTÓKLUBA pofátlanságnak vannak fokozatai.
Ide kattintva elolvashatja szerkesztési irányelveinket
Programkereső
Puccini: Pillangókisasszony – keresztmetszet
Február 24-én az operairodalom egyik legtragikusabb szerelmi története, a Pillangókisasszony legszebb részletei hangzanak el az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadán. A közvetítés 20 órától látható a Magyar Állami Operaház Facebook-oldalán és az Origón.

Puccini: Pillangókisasszony – keresztmetszet

2021. 03. 9. 01:26 - 01:26
1061 Budapest, Andrássy út 22.

Cso-Cso-szan és Pinkerton története a szerelmi tragédiák sorából is kiemelkedik. Az „ideiglenes házasságot” valódi érzelmi és törvényes kötésnek gondoló Pillangókisasszony történetében a remény utolsó morzsájának elvesztése után már csak a halál lehet a kiút. A librettót ihlető műről azt mondták, hogy „ha nem egzotikus helyszínen, tőlünk távol játszódna a dráma, elviselhetetlen volna ez a fájdalom.” Az operarajongóknak Puccini csodálatos zenéje emeli katartikus magasságokba a tragédiát.
A mű koncertszerű keresztmetszetében a címszerepet Rost Andrea alakítja, partnerei: Ulbrich Andrea (Szuzuki), Boncsér Gergely (Pinkerton), Fokanov Anatolij (Sharpless) és Megyesi Zoltán (Goro). Zongorán közreműködik: Szennai Kálmán, az est művészeti vezetője: Kovács Mária Anna, műsorvezető: Mona Dániel.

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …