Keresés
Magyar Nemzet
2021. február 27., szombat, Ákos, Bátor napja
HÍR TV – CREDOBalog Zoltán jobbító szándékkal fog bírálni.
Ide kattintva elolvashatja szerkesztési irányelveinket
Programkereső
Bécsi klasszikus és dzsessz Benjamin Schmiddel
Február 23-án 19:30-tól élőben, díjmentesen követhetjük a Zeneakadémia Nagyterméből a Pannon Filharmonikusok Bécsi klasszikus és dzsessz Benjamin Schmiddel című koncertjét. Az esten Mozart, Friedrich Gulda és Brahms egy-egy műve hangzik el.

Bécsi klasszikus és dzsessz Benjamin Schmiddel

2021. 02. 27. 16:24 - 16:24
1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.

Vidámság, optimizmus, humor és életerő – a Pannon Filharmonikusok szeretettel várja mindazokat a koncertre, akik szeretnék átélni ezeket az érzéseket. A műsorban három, élete nagy részében Bécsben alkotó zeneszerző egy-egy szerzeménye csendül fel. Elsőként Mozart D-dúr hegedűversenye csendül fel, majd a Versenymű gordonkára és fúvós zenekarra (hegedűszólós változat) című darab, a 20. századi zongorista, Friedrich Gulda műve. Zárásként pedig Brahms II., D-dúr szimfóniáját hallhatjuk, mely a szerző talán legoptimistább szimfóniája.

A hangversenyen közreműködik Benjamin Schmid hegedűművész, vezényel Bogányi Tibor vezető karmester.

A koncert az együttes YouTube-csatornáján követhető.

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …