Keresés
Magyar Nemzet
2021. május 10., hétfő, Ármin, Pálma napja
HÍR TV – BAYER SHOWA műanyag identitás buboréka.
Ide kattintva elolvashatja szerkesztési irányelveinket
Programkereső
ImprovisArt – Balázs János zongoraestje
Április 25-én este 19 órától Balázs János improvizációs szólóestjén vehetünk részt. A rögtönzés romantikus hagyományát követő online műsor Bach műveitől Liszt darabjain át Cziffra György munkásságán keresztül, egészen Balázs János saját improvizációjáig terjed.

ImprovisArt – Balázs János zongoraestje

2021. 05. 10. 21:27 - 21:27
8900 Zalaegerszeg, Ady Endre utca 14.

A koncert koncepciója azt a romantikus hagyományt folytatja, amikor még a zongoristák és zeneszerzők előszeretettel improvizáltak, valamint átiratokat készítettek ismert operákból és dalokból. A koncert Bach-tól Liszt Ferencen át, Cziffra György és Balázs János saját improvizációjáig terjed, és azt a 200 éves tradíciót mutatja be, melyben az előadóművész valójában az alkotóművész társává válik. Balázs János így szeretné felhívni a figyelmet eme műfaj létjogosultságára a klasszikus zenében, s egyúttal tisztelegni a 100 éve született Cziffra György emléke előtt.

Műsor:

Wagner – Liszt: Izolda szerelmi halála
Schumann – Liszt: Widmung
Saint-Saëns – Balázs: A hattyú
Liszt – Balázs: 6. Magyar rapszódia
Rachmaninov – Balázs: Vocalise
Puccini – Balázs: Lauretta áriája
Brahms – Cziffra – Balázs: 5. és 6. Magyar tánc
M. Ponce – Balázs: Estrellita
Balázs János: Improvizációk
J. Strauss – Balázs: Reminiszcencia parafrázis

A hangversenyt élőben és díjtalanul tekinthetik meg a cziffrafesztival.hu/kozvetitesek oldalon, a Cziffra György Fesztivál Facebook-csatornáján, illetve a Filharmónia Facebook- és Vimeo-csatornáján.

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége