Keresés
Magyar Nemzet
2021. május 6., csütörtök, Ivett, Frida napja
HÍR TV – CSÖRTEAz összellenzék, mint riasztó alternativa
Ide kattintva elolvashatja szerkesztési irányelveinket
Programkereső
Online jótékonysági orgonakoncerttel segítenek Erdélynek
A Nemzeti Összetartozás Alapítvány május 6-án a virtuális térben rendezi meg Teleki Miklós Artisjus-díjas orgona- és a zongoraművész közreműködésével jótékonysági koncertjét, amellyel az erdélyi Magyarberkesz református temploma orgonájának felújítását támogatják. A koncertet 19 órai kezdettel az alapítvány YouTube-csatornáján láthatják.

Online jótékonysági orgonakoncerttel segítenek Erdélynek

2021. 05. 6. 19:00 - 20:00

A székesfehérvári evangélikus templom Aquincum-Apertum orgonáján Antonio Vivaldi, Johann Sebastian Bach, Théodore Dubois, César Franck és Liszt Ferenc darabjai csendülnek fel.

A Nemzeti Összetartozás Alapítvány jótékonysági rendezvényével fel szeretné hívni a figyelmet arra, hogy a pandémia idején se feledkezzünk meg a Kárpát-medencei magyarság összetartozásáról. Az online koncert bevételeit az erdélyi magyarberkeszi református templom orgonájának felújítására fordítják.

Arra kérik a nézőket, hogy a koncert belépőjegyére szánt összeget adományként utalják el a Nemzeti Összetartozás Alapítvány 11711003-21469525 számú bankszámlájára, megjegyzés rovatban feltüntetve az „orgona” szót.

Az észak-erdélyi Magyarberkesz Nagybányától délre található, többségében reformátusok lakta falu, amely a magyar kultúra őrzője a történelmi Kővárvidéken. A település középkori eredetű templomának orgonája 1904 óta szolgálja a gyülekezetet. Az értékes, ám rossz állapotú hangszer restaurálására a közösség a templom felújításával együtt vállalkozott, azonban az orgona megmentéséhez további forrásokra van szükségük.

A koncert közvetlen elérhetősége a világhálón: https://youtu.be/7DNyKFntjFw

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …