Keresés
Magyar Nemzet
2021. július 30., péntek, Judit, Xénia napja
HÍR TV - PUBLI CAFEMegmutatkozott a Jobbik átalakulása.
Ide kattintva elolvashatja szerkesztési irányelveinket
Programkereső
Orosz est Szabó Marcellel és a Szegedi Szimfonikus Zenekarral
Május 11-én 19:30-kor az első, a közönség számára is nyitott koncertet rendezik meg a Cziffra György-emlékévben a Szegedi Nemzeti Színházban. A Hommage à Cziffra... című hangversenyen Szabó Marcell Junior Prima díjas zongoraművész lép fel a Szegedi Szimfonikus Zenekarral. Az esten a Kossuth-díjas Medveczky Ádám vezényel.

Orosz est Szabó Marcellel és a Szegedi Szimfonikus Zenekarral

2021. 07. 30. 16:03 - 16:03
6720 Szeged, Vaszy Viktor tér 1.

A koncert első részében Rahmanyinov 2. zongoraversenye hangzik el, amely fontos mű volt mind Cziffra György, mind pedig évtizedekkel később Szabó Marcell repertoárján. A zongoraművész a hangverseny kapcsán megjegyezte: „A virtuóz futamok, fülbemászó dallamok, az érzelemdús, oroszos mély romantika tökéletes alkalmat nyújtanak, hogy újra élőben élvezhessük a zenét. Elvégre Rachmaninov is a depresszió utáni kilábalás után írta ezt a művet, így szeretettel ajánlom meghallgatásra ez után a nehéz időszak után mindenkinek.”

Műsor:
Rahmanyinov: 2. (c-moll) zongoraverseny, op. 18 ***
Csajkovszkij: 6. (h-moll, „Patetikus”) szimfónia, op. 74

A koncertre jegyek válthatók a Filharmónia szegedi jegyirodájában (Klauzál tér 7.), a jegymester.hu internetes oldalon és a koncert előtt a helyszínen.

A szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy a kormányrendeletnek megfelelően a koncerten a koronavírus ellen védett személyek és a felügyeletük alatt lévő kiskorú nézők vehetnek részt. A koronavírus elleni védettség igazolása belépéskor a védettségi igazolvány felmutatásával történik.

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége