Keresés
Magyar Nemzet
2021. június 24., csütörtök, Iván napja
HÍR TV - CSÖRTEÖssze-vissza beszélnek hatalomért és pénzért.
Ide kattintva elolvashatja szerkesztési irányelveinket
Programkereső
Tárkány Művek koncert a Budapest Ritmón
Ingyenes stream előadásokat, különleges látványvilágú, formabontó koncertfilmeket, valamint zenei témájú dokumentumfilmeket kínál idei online kiadásában a Budapest Ritmo fesztivál május 10-től 12-ig a Bartók Tavasz keretében. Május 10-én 20 órai kezdettel a Tárkány Művek élőben felvett koncertjét láthatják az Akvárium Klubból. Az élő streamet a Bartók Tavasz oldalán követhetik.

Tárkány Művek koncert a Budapest Ritmón

2021. 06. 24. 11:17 - 11:17
1051 Budapest, Erzsébet tér 12.

A Tárkány Művek zenéje a táncházmozgalom körüli zenei közegből nőtt ki, magába olvasztva a magyar jazz, beat és pop azon áramlatait, amelyek már korábban is összefonódva fejlődtek együtt. Különleges zenei világukat Tárkány-Kovács Bálint cimbalomművész és dalszerző alkotja, aki a dalokat és szövegeket szerzi, valamint az átdolgozásokat, versmegzenésítéseket is ő készíti.

A megvalósításban zenésztársai, Fekete Borbála és Viszkeleti Júlia (ének), Hámori Máté (gitár), Fekete Márton (brácsa) és Molnár Péter (nagybőgő) segítenek. A cimbalom, brácsa, bőgő triója a népi vonós bandák hangzását idézi, de a gitár ezt dzsesszes, blues-os hangulatokkal átszínezi. Bori a népdalok finom hajlításait és a popzenei ritmizálást természetesen ötvözi, Júlia és Bálint kórusával kiegészülve igazi vocal group hangzás jön létre, amely egészen különlegessé teszi a zenekart a hazai világzenei produkciók között.

Az élő streamet a Bartók Tavasz oldalán követhetik.

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége