Keresés
Magyar Nemzet
2021. augusztus 4., szerda, Domonkos, Dominika napja
HÍR TV - CSÖRTEA korrupciókutatók megcsinálják a korrupciót.
Ide kattintva elolvashatja szerkesztési irányelveinket
Programkereső
Tizenegy éves az Anima Musicae – születésnapi évadnyitó hangverseny
A barokk muzsikától egészen a dallamos kortárs zenéig vezet az út a tizenegy éves Anima Musicae születésnapi koncertjén. Locatelli, Haydn, Dohnányi és Wolf Péter műveivel, valamint Balog József virtuóz zongoraművésszel köszöntik a közönséget és az élet visszatértét június 20-án este 19 órakor a Nádor Teremben.

Tizenegy éves az Anima Musicae – születésnapi évadnyitó hangverseny

2021. 08. 4. 23:13 - 23:13
1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 39.

Az Anima Musicae Kamarazenekar 2010. februárjában alakult a Zeneakadémia növendékeiből, G. Horváth László vezetésével. Az együttzenélés öröme, a magyar vonós tradíciók megtartása és az új utak keresése mind fontos motiváló tényező volt a zenekar alapításában. Mindamellett a tradicionális koncertek útján indult el az együttes, ám alapvető vágy volt, hogy új színt hozzon a kamarazenekari koncertek világába. Ennek tükrében alakította ki a repertoárját is, melyben a reneszánsztól egészen napjainkig minden kor zenéje egységesen megtalálható.

Évadzáróból évadnyitóvá válik az együttes június 20-i estje, ugyanis első alkalommal vehet részt rajta személyesen a közönség a Nádor Teremben. Az Anima Musicae erre az alkalomra egy korszakokon átívelő műsorral készül, ahol a barokk muzsikától egészen a dallamos kortárs zenéig vezet az út. Locatelli, Haydn, Dohnányi és Wolf Péter műveivel, valamint Balog József virtuóz zongoraművésszel köszöntik a zenekedvelőket.

Műsor:
Joseph Haydn: D-dúr Reggel szimfónia
Wolf Péter: Musica Seria zongoraverseny

– szünet –

Pietro Locatelli: c-moll concerto grosso op.1 no.11
Dohnányi Ernő – Dmitrij Sitkovetsky: Szerenád

Közreműködik: Balog József – zongora
Művészeti vezető: G.Horváth László
Műsorvezető: Bolla Milán

Jegyek (2000 Ft) ITT válthatók.

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége