Keresés
Magyar Nemzet
2021. június 15., kedd, Jolán, Vid napja
HÍR TV - SAJTÓKLUB„Tilos az iskolákban a toborzás!”
Ide kattintva elolvashatja szerkesztési irányelveinket
Programkereső
Vaszilij Petrenko és a Royal Philharmonic Orchestra koncertje
Május 17-én a Royal Philharmonic Orchestra koncertjét követhetjük online módon. A Bartók Tavasz keretében megvalósuló hangverseny különlegessége, hogy felcsendül a brazil zeneszerző, Heitor Villa-Lobos Fantáziája is. A hazai koncertéletben ritkaságnak számító szaxofonverseny szólistája Jess Gillam lesz.

Vaszilij Petrenko és a Royal Philharmonic Orchestra koncertje

2021. 06. 15. 11:00 - 11:00

A Royal Liverpool Philharmonic vezető karmestere, az Európai Unió Ifjúsági Zenekarának első karmestere, az orosz Akadémiai Szimfonikus Zenekar első vendégkarmestere, Vaszilij Petrenko a közelmúltban a Royal Philharmonic Orchestra kijelölt zeneigazgatójaként készítette elő a nagyhírű együttes következő évadjait. 2021-ben foglalja el új pozícióját, a Bartók Tavasz közönsége előtt ebbéli minőségében is bemutatkozik.
Az 1976-ban Leningrádban született muzsikus szülővárosa kórusiskolájában, Oroszország leghosszabb múltra visszatekintő zeneoktatási intézményében kezdte meg tanulmányait, később a konzervatórium növendéke lett. A világ leghíresebb zenekaraival koncertezett már, és keresett operadirigens is. 2010-ben debütált a Glyndebourne Operafesztiválon, majd a Párizsi Operában és a New York-i Metropolitanben mutatkozott be.

Műsor:

Weber: Euryanthe – nyitány
Villa-Lobos: Fantázia szopránszaxofonra és vonószenekarra
John Harle: RANT!
Brahms: 4. (e-moll) szimfónia, op. 98

Közreműködik: Jess Gillam – szaxofon

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége